Campioana mondială Franța, prima victorie după 5 meciuri! Legendarul Michel Platini a fost egalat de Griezmann

1 lună in urmă 40

Atacantul Antoine Griezmann a reuşite două goluri, marţi, în meciul cu Finlanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 şi l-a egalat, astfel pe Michel Platini în clasamentul golgheterilor naţionalei din Hexagon, cu 41 de reuşite.

Doar Olivier Giroud (46 de goluri în 110 selecţii) şi Thierry Henry (51 în 123 de jocuri) au mai multe reuşite.

În 2021, Griezmann, 30 de ani, a marcat de opt ori pentru echipa naţională, în zece jocuri.

El a fost, marţi, cel mai bun de pe teren în meciul de la Lyon, câştigat de Franţa cu Finlanda, scor 2-0 (1-0), din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Griezmann, revenit recent la Atletico Madrid de la FC Barcelona, a marcat două goluri spectaculoase, în minutele 25 şi 53, primul cu şut cu exteriorul piciorului stâng, iar al doilea dintr-un unghi ce părea imposibil.

Campioana mondială a pus astfel capăt unei serii de două rezultate de egalitate la rând, 1-1 în Ucraina şi acelaşi scor, acasă, cu Bosnia-Herţegovina. Anterior, Franța mai înregistrase trei meciuri fără victorie, la Euro 2020, cu Ungaria (1-1), Portugalia (2-2) și Elveția (3-3, eșec la penalty-uri).

Franţa se apropie de calificarea la turneul final din Qatar, conducând în clasament cu 12 puncte din şase jocuri. Ucraina (5 meciuri) şi Finlanda (4) urmează în clasament, cu câte cinci puncte. Bosnia-Herţegovina (4) şi Kazahstan (5) au câte trei puncte.

Citeste si:

Români torturați cu pistolul termic și băgați cu forța în frigidere de un prosper om de afaceri din Franța. Îi suspecta de furt

 ”Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, iar noi o ducem regește”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă