Campanie pro-vaccinare din casă în casă şi pe străzile din Timişoara, demarată de medici rezidenţi ATI de la Spitalul „Victor Babeş”

4 săptămâni in urmă 10

O echipă de medici rezidenţi de Terapie Intensivă ai Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara vor face campanie pro-vaccinare din casă în casă şi pe străzile din oraş pentru a le explica oamenilor de ce imunizarea este importantă şi că trebuie să respecte în continuare toate restricţiile şi normele sanitare, informează publicaţia locală Timiş Online.

„Noi, câţiva medici rezidenţi de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur şi simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, faţă în faţă, de ce este necesar să ne vaccinam, să ne protejăm. Vom sta de vorbă cu timişorenii, le vom împărtăşi din experienţa noastră din spital si le vom arata care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, au transmis medicii, pe pagina de Facebook a spitalului.

„Atunci când vezi secţiile de Terapie Intensivă pline cu pacienţi a căror viaţă atârnă de un fir de păr, din cauză că refuza vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secţiile roşii sunt pline de pacienţi cu forme medii sau grave de COVID care pur şi simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectaţi la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor sa se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români?”, notează aceştia.

În acel moment, îţi dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, şi zilele, şi nopţile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratam astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înţeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca şi să se ferească, nu am fi ajuns în situaţia asta.

Medicit rezidenţi ATI de la spitalul Victor Babeş Timişoara:

„Saptamana aceasta ne vom afla in zona Stadion – Sala Olimpia, zilnic, incepand cu ora 17.00. Echipa va fi formată din: Dr. Alex Paraianu, Dr. Vlad Farcut, Dr. Dorian Gurban, Dr. Daniel Jipa, Dr. Titel Tapirdea, Dr. Novacescu Alexandru”, au mai transmis medicii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă