Campania electorală, faza pe dosare: Gabriela Firea anunță că a depus plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru declarațiile despre Parcul Verdi

5 luni in urmă 17

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că a depus o plângere penală împotriva lui Nicusor Dan pentru diseminarea de informații false și calomnioase, după ce candidatul PNL și USR Plus a acuzat-o că, împreună cu anturajul său, a plătit un preț supraevaluat pentru Parcul Verdi. Ea a precizat că solicită daune morale de 100.000 de euro.

Și Nicușor Dan a anunțat marți că o va da în judecată pe Gabriela Firea pe motiv că aceasta ”l-a acuzat de nişte fapte în mod mincinos”.

”Pentru procesul civil cu Gabriela Firea, o să cer daune pe care le voi vărsa după aceea unei asociaţii”, a explicat Dan.

„Am depus plângere penală împotriva domnului Nicuşor Dan pentru afirmaţiile false şi calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi: afirmaţii pentru care va trebui să răspundă în faţă justiţiei! Aşa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni şi vă dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirmă că ar fi avut beneficii personale în urma achiziţiei Parcului Verdi este în prezent subsecretar de stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziţiei de către Primăria Municipiului Bucureşti a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta nu mai lucra Primăria Capitalei!”, a anunțat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Prin plângerea formulată, candidata PSD solicită constatarea încălcării dreptului la imagine a primarului general și daune morale în cuantum de 100.000 Euro, sumă despre care susține că va fi destinată unor proiecte sociale şi obligarea lui Nicușor Dan de a publica scuze publice prin intermediul mass media – presă scrisă şi televiziune. 

„Acest parc a fost achiziţionat la cererea bucureştenilor, au existat nenumărate proteste şi cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca care au dorit amenjarea parcului Verdi ca zonă de agrement şi spaţii de joacă. Achiziţia s-a făcut în conformitate cu prevederile legii, în deplină transparenţă cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public şi cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL şi USR! Hotărârile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat şi de faptul că instanţa a respins acţiunea prefectului municipiului Bucureşti care atacase una dintre hotărâri”, a adăugat Firea.

Citește integral postarea Gabrielei Firea

Citește și: Nicuşor Dan face plângere penală împotriva parlamentarilor PSD care l-au denunţat la DNA

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă