Campania de vaccinare din România va fi MONITORIZATĂ de o instituție europeană. Date la zi despre numărul cetățenilor din UE imunizați

2 luni in urmă 1

Peste 8 milioane de europeni s-au vaccinat împotriva noului coronavirusPeste 8 milioane de europeni s-au vaccinat împotriva noului coronavirus

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunțat, luni, lansarea unui instrument care va permite monitorizarea vaccinărilor împotriva noului coronavirus în întreaga Europă. 

LUNI, 01 FEBRUARIE 2021, 19:02

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

ECDC grupează cele 27 de ţări din Uniunea Europeană şi Liechtenstein, Norvegia şi Islanda. Statele respective vor trebui de acum să raporteze de două ori pe săptămână bilanțul campaniei de vaccinare. 

”În această primă fază a campaniilor de vaccinare, urmărirea numărului de doze distribuite ţărilor şi a dozelor primite de persoane oferă indicii utile despre progresele înregistrate în desfăşurarea vaccinării şi în privinţa evoluţiei campaniei de vaccinare.

Aceasta oferă, de asemenea, primele estimări orientative despre utilizarea vaccinului pentru prima şi a doua doză pentru fiecare categorie de populaţie vizată de recomandările de vaccinare la nivel naţional”, se arată în comunicatul ECDC, citat de Agerpres. 

Primele date, publicate în aceeași zi, nu sunt complete deocamdată, însă arată că peste 8,23 milioane de doze de vaccin au fost administrate până acum. Sursa citată a precizat că sunt mai multe state, printre care și Franța, care nu au furnizat deocamdată datele la nuivel național. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă