Camioane jefuite în mers de românii din Franţa. Scene desprinse din „Fast and Furious”

2 luni in urmă 1

Camioane jefuite în mers de românii din Franţa. Poliţiştii români au destructurat, în urma cooperării cu autorităţile franceze, o grupare formată din cetăţeni români specializată în furturi din autotrenuri aflate în mers.

Camioane jefuite în mers de românii din Franţa. Prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Potrivit Poliţiei Române, în perioada februarie 2020 – februarie 2021, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti, I.P.J. Olt şi I.P.J. Prahova – serviciile de investigaţii criminale, în colaborare cu Jandarmeria Franceză, au desfăşurat în comun activităţi de urmărire penală.

Astfel, au fost făcute cercetări într-un dosar de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul Judiciar din Paris, care a vizat cetăţeni români care ar fi constituit o grupare specializată în comiterea de furturi din autotrenuri aflate în mers, pe autostrăzile din Franţa. Membrii grupării itinerante ar fi comis, în perioada mai 2018 – august 2019, 21 de furturi calificate din autotrenuri de marfă.

Citeşte şi Percheziţii la Spitalul Fundeni din Bucureşti într-un dosar de fraudă cu medicamente

Prejudiciul, de aproximativ 3.500.000 de euro, constă în produse cosmetice, electronice şi componente IT.

„Modul de acţiune al grupului ar fi constat în identificarea societăţii care comanda transportul de bunuri, identificarea autotrenului şi urmărirea acestuia cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar.

Şoferul experimentat s-ar fi apropiat (s-ar fi lipit) de autotren, unul dintre ceilalţi membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop”, arată Poliţia Română.

Citeşte şi Măşti contrafăcute vândute unui spital COVID. Percheziţii de amploare

Miercuri dimineaţă, au fost făcute 13 percheziţii domiciliare (7 în Bucureşti, 3 în Ilfov, 2 în Olt şi una în Prahova), pentru găsirea persoanelor bănuite de comiterea faptelor pe teritoriul francez, precum şi indisponibilizarea bunurilor, valorilor sau înscrisurilor de interes în cauză.

Ca urmare, au fost găsite două persoane (pentru care au fost emise mandate europene de arestare de către autorităţile judiciare din Franţa) şi mai multe înscrisuri, care pot fi folosite în probatoriul cauzei. Cele două persoane au fost audiate, fiind reţinute, pentru a fi prezentate instanţei competente, în vederea confirmării mandatelor emise pe numele lor. Pentru alţi 6 cetăţeni români au fost emise mandate europene de arestare, întrucât nu au fost depistaţi pe teritoriul României.

Activitatea a fost realizată  împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Olt şi I.P.J. Prahova şi cu criminalişti din cadrul I.G.P.R. – Institutul Naţional de Criminalistică, D.G.P.M.B., I.P.J. Olt şi I.P.J. Prahova, fiind sprijinită de ofiţerul de legătură al Jandarmeriei Franceze pe lângă Ambasada Franţei la Bucureşti şi specialişti EUROPOL.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă