Camin din Cluj cu peste 90 de persoane, plasat in carantina dupa depistarea a opt cazuri de COVID-19 la studenti straini

4 săptămâni in urmă 1

Caminul A1 din Campusul Hasdeu din Cluj-Napoca a fost plasat in carantina timp de doua saptamani dupa ce au fost confirmati cu COVID-19 opt studenti straini care studiaza la Universitatea Babes-Bolyai (UBB) prin programul Erasmus.

In camin mai sunt, in total, 93 de studenti, care vor trebui sa stea in izolare timp de 14 zile. Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca le va oferi mancare si servicii de spalatorie pentru intreaga perioada.

"In caminul din campusul studentesc, in momentul de fata sunt opt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19. Este un camin dedicat studentilor Erasmus. Tot caminul a fost carantinat, si cu studentii care nu sunt infectati. Caminul este inchis pe o perioada de doua saptamani.

Impreuna cu universitatea am facut demersuri in ceea ce priveste facilitatile pentru persoanele carantine. Universitatea le ofera mancare de la cantina, le oferim si sprijin, le luam hainele si le ducem la spalatorie. In camin sunt 93 de persoane dintre care 8 sunt infectate cu COVID-19", a declarat Ionut Zbranca, Prefectul Studentilor la Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca pentru cluj24.ro.

La UBB sunt facultati unde, din semestrul II, studentii invata in sistem hibrid, respectiv online si fata in fata, pentru activitati de laborator, seminar si proiecte.

Citeste si:

Drama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TVClotilde Armand a castigat definitiv procesul cu Romprest. Culisele din instanta ale "razboiului gunoaielor" din Sectorul 1Unde mai gasiti locuri libere in tara pentru programarea la vaccinarea anti-Covid. In Bucuresti si 17 judete, niciun loc disponibilMasura drastica a lui Emil Boc: primarul Clujului vrea sa interzica total montarea centralelor de apartament in oras. Motivele invocate de edilDeclaratie controversata a Avocatului Poporului, Renate Weber, la Antena 3: "Vaccinarea anti-Covid este o impunere"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă