Camera Deputaţilor a votat: Foştii preşedinţi vor rămâne fără privilegii dacă au colaborat cu Securitatea

1 lună in urmă 35

Deputaţii au adoptat o lege potrivit căreia foştii şefi de stat care au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii îşi vor pierde toate privilegiile.

Camera Deputaţilor a votat: Foştii preşedinţi vor rămâne fără privilegii dacă au colaborat cu Securitatea

Hepta/Mediafax

S-au înregistrat 264 voturi pentru, 3 contra şi 11 abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, astfel că - din clipa în care legea va fi promulgată de preşedintele Iohannis ea isi va produce efectele, iar fostii sefi de stat vor ramane fără locuinţa de protocol, fără indemnizaţia de 75 la sută din salariul de şef al statului, fără maşină şi protecţie asigurate de SPP.

Traian Băsescu, vizat de această lege

Traian Basescu este singurul fost presedinte care se confrunta oficial cu astfel de probleme. În urmă cu doi ani, Curtea de Apel Bucureşti a decis că acesta a fost un informator al Securităţii, însă decizia nu este definitivă. Băsescu a făcut recurs, iar procesul de rejudecare va începe pe 5 noiembrie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă