Camera Deputaţilor a adoptat OUG care stabileşte obligaţii suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate

2 săptămâni in urmă 24

Astfel, proiectul stabileşte obligaţii suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate şi a furnizorilor de servicii de plasare, în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara ţării.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2021, prin care se modifică şi se completează Legea nr.156/2000, urmărindu-se instituirea, în sarcina furnizorilor de servicii de plasare a forţei de muncă stabiliţi pe teritoriul unui alt stat, care desfăşoară pe teritoriul României activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă, a obligaţiilor pe care le au şi agenţii români de plasare a forţei de muncă.

De asemenea, este preconizată stabilirea unor obligaţii suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate şi a furnizorilor de servicii de plasare, în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara ţării. Totodată, sunt modificate prevederile art. 19 referitoare la calificarea unor fapte drept contravenţii şi la sancţionarea acestora.

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Alexandru Rafila despre certificatul verde: „Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice şi prelaţilor, şi profesorilor, şi parlamentarilor, tuturor”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă