Calvarul unei tinere bucureștence din Germania. A fost ademenită să lucreze la un hotel, dar a ajuns la bordel

1 săptămână in urmă 32

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 22:30

354 citiri

Traficul de persoane este tot mai greu de controlat în Europa, iar infractorii găsesc noi și noi metode pentru a-și ademeni victimele. Clanurile de infractori prosperă, iar pentru fiecare bandă neutralizată de polițiști apare cel puțin încă una.

Un raport al Biroului Federal de Poliție Judiciară (BKA) din Germania arată că în ultimii ani comerțul cu femei obligate să se prostitueze este una dintre cele mai importante afaceri pentru criminalitatea organizată.

Tinerele, în special, sunt ademenite cu promisiuni false. De cele mai multe ori argumentul la care recurg proxeneții este un loc de muncă bine plătit în Germania, la asta visează multe femei din Bulgaria, Rusia, România sau țări din Africa și Asia, scrie Mopo.de.

Cum sunt păcălite tinerele

Astfel, infractorii exploatează slăbiciunile și lipsa siguranței financiare a victimelor și le promit de obicei locuri de muncă sigure ca ajutoare în familiile cu bătrâni sau copii sau în industria hotelieră și de catering. Iar pentru a-și demonstra „buna intenție”, proxeneții asigură de multe ori cheltuielile de călătorie și banii pentru cazare lăsând impresia unor persoane binevoitoare și generoase.

Aceasta este doar una din capcanele în care cad multe femei din familii sărace, care ajung fără să realizeze în plasa infractorilor, care apoi le exploatează. Potrivit BKA, numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultima vreme, deși autoritățile din țările memebre UE colaborează și depun eforturi pentru a opri acest fenomen.

Este și cazul Lilianei, o tânără în vârstă de 21 de ani, dintr-o suburbie a Bucureștiului, care a căzut victimă unor proxeneți.

Drama Lilianei

„Mi s-au arătat fotografii ale unui hotel din Hanovra unde trebuia să lucrez ca femeie de serviciu. Salariul menționat nu era foarte mare, dar trebuia să primesc cazare gratuită la hotel și mâncare”, a spus românca, potrivit sursei citate.

Abia în momentul în care a ajuns în Germania tânăra a realizat că a fost păcălită de presupusul ei angajator, însă era deja prea târziu. În locul hotelului în care ar fi trebuit să lucreze, a fost dusă la un bordel din Laatzen, un oraș din regiunea Hanovra. Abia atunci Liliana a realizat în ce situație delicată se află, dar era deja prea târziu.

Au fost doi ani cumpliți, o perioadă plină de amenințări și violență. De câteva ori pe an, a fost mutată de la un bordel la altul în diverse zone, din Saxonia Inferioară, Hamburg și Renania de Nord-Westfalia. „Erau cinci sau șase bordeluri la care trebuia să primesc clienți, pe rând”, spune ea. Românca era mutată de la un bordel la altul odată la fiecare șase până la opt săptămâni. Proxenetul ei numea asta „schimbarea saltelelor”.

Un coșmar fără ieșire

Inițial nu părea să existe nicio cale de scăpare pentru tânăra româncă. A avut însă șansă, în cele din urmă. Ea a fost eliberată la mijlocul anului trecut, în urma unui raid al Poliției Germane care a vizat grupările de crimă organizată.

Însă lupta cu grupările de crimă organizată e departe de a fi câștigată. Potrivit datelor oficiale, anchetatorii au din ce în ce mai multe probleme în a-i demasca pe proxeneții care exploatează femei. „Sunt atât de izolați unul de celălalt încât cu greu putem sparge structurile”, spune un investigator. „Dacă reușim să o facem, membrii bandelor își dau reciproc alibiuri impermeabile. Avocații scumpi se ocupă de restul”, mai spune acesta.

Biroul Federal de Poliție Penală a înregistrat cu 22,7% mai multe investigații privind traficul de persoane anul trecut decât în ​2019. Situația este similară în cazul prostituției forțate. În 2020, au existat 406 de victime, cu aproximativ 30% mai mult decât anul anterior. Potrivit BKA, acesta nu include numărul mare de cazuri nedeclarate. Potrivit BKA, mai mult de 42% dintre victime aveau mai puțin de 21 de ani.

Citeste si:

Termoenergetica București anunță că în aproximativ 80% din totalul punctelor termice au fost încărcate instalațiile pentru furnizarea căldurii

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, marţi, că a încărcat instalaţiile pentru aproximativ 80% din punctele termice, iar pentru restul nu au fost făcute...

Nouă școli din cinci sectoare ale Bucureștiului și-au suspendat cursurile cu prezenţă fizică

Cursurile cu prezenţă fizică a elevilor vor fi suspendate, timp de 13 zile, în nouă unităţi şcolare din Capitală, în urma unei decizii a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă