Calitatea vieţii în oraşele din România. Unde trăiesc cei mai fericiţi români

1 săptămână in urmă 27

Calitatea vieţii din România şi bunăstarea a fost măsurată cu ajutorul unui barometru urban, care arată faptul că în Cluj-Napoca trăiesc cei mai satisfăcuţi români, asta când vine vorba despre reşedinţele de judeţ.

Cluj-Napoca este urmată de Oradea, unde 96% dintre locuitori s-au declarat extrem de mulţumiţi de oraşul în care trăiesc.

Sunt alte şapte oraşe din vestul, estul şi centrul ţării unde 9 din 10 locuitori sunt încântaţi de condiţiile de trai. 

În nouă orașe, nivelul de satisfacție depășește 90%

Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta-Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).

De asemenea, sunt şi localităţi din ţara noastră ce nu îi mulţumeşte mai deoc pe români.

Oamenii din Ploiești, dezamăgiţi de condițiile de trai

8 din 10 locuitori din Băile Herculane sau din Buhuşi spun că nu sunt deloc încântaţi de oraşele lor, în timp ce Ploieşti este reşedinţa de judeţ cu nivelul cel mai scăzut de satisfacţie, de doar 22 de procente.

În ceea ce priveşte zona educaţiei şi a disponibilităţii magazinelor, sunt înregistrate niveluri ridicate de satisfacţie în mediul urban. Jumătate dintre locuitorii ţării noastre spun că România stă prost la capitolul spitale şi sistem medical.

Tot atâţia spun că administrarea domeniului public ar putea fi ceva mai dezvoltată când vine vorba despre facilităţile şi infrastructura urbană.

Barometrul urbanul urban despre calitatea vieții în orașele din România poate fi analizat AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă