Calendarul moțiunii de cenzură împotriva lui Florin Cîțu, dezbătut azi. Cele două Birouri Permanente se vor reuni la ora 11.00

1 lună in urmă 38

Birourile Permanente ale celor două Camere se întrunesc sâmbătă la ora 11.00 pentru a stabili calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură.

BP au fost convocate vineri, la ora 23.00, în şedinţă online, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia. Şedinţa a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11:00, nefiind întrunit cvorumul, conform Hotnews.ro.

Nu s-au prezentat o parte dintre membrii PNL, dar și de la UDMR și PSD.

”Ședința din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL și PSD au jucat la offsaid”, scrie pe Facebook deputatul USR Plus Cristina Prună.

”Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susține moțiunea de demitere a lui Cîțu. Opoziția nu înseamnă blaturi. Așteptăm toate forțele care au declarat că vor debarcarea lui Cîțu să nu tergiverseze procedurile parlamentare.”, a adăugat Prună.

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat vineri seară că tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, despre care a afirmat că este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe. "În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie", a afirmat el. "Fiţi de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor şi a „băieţilor deştepţi”! Votaţi pentru demiterea guvernului Cîţu!", este îndemnul adresat în textul moţiunii parlamentarilor, potrivit News.


Susţinătorii lui Florin Cîţu au exprimat o serie de nemulțumiri în şedinţa de vineri a Biroului Permanent Naţional (BPN) al PNL.

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că sunt numiţi ”progresişti travestiţi în liberali” de către propriii colegi şi au cerut ca membrii de partid care aduc ”atacuri de cea mai joasă speţ”ă să se situeze de drept în afara formaţiunii, au declarat surse participante la şedinţă pentru News.ro.

Citeste si:

 ”România e gata să contribuie la eforturile NATO de abordare a crizei din Afganistan”

Cum s-a sucit în doar două luni Florin Cîțu în privința miliardelor pentru primari. De la "nu mai facem PNDL" la "simbolul modernizării României"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă