Calendar ortodox 8 ianuarie 2022. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul, făcător de minuni. Rugăciune pentru limpezirea gândurilor

1 săptămână in urmă 16

Sărbători religioase 8 ianuarie 2022

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul

Greco-catolice: Sf. cuv. Gheorghe Hozevitul; Sf. cuv. Domnica

Romano-catolice: Sf. Severin, abate

Calendar ortodox 8 ianuarie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul

Sfântul Cuvios Gheorghe a trăit în secolul al VII-lea, potrivit crestinortodox.ro. A decis să-şi împartă averea săracilor şi să plece la Ierusalim pentru a se închina la mormântul Mântuitorului, apoi pentru a intra în cinul monahal la mănăstirea Hozeva.

Pentru că luptă cu îndârjire împotriva patimilor, se umple de darul Sfântului Duh și devine un exemplu de bunătate atât pentru cei din mănăstire, cât și pentru cei din afara ei. A strălucit cu nevoințele și s-a dezlipit de toată desfătarea lumească, căpătând și darul de a face minuni.

Citeste si Preotul Necula, avertisment dur: „O mare bătălie va urma în perioada post-COVID”

Sfântul Cuvios Gheorghe i-a învățat pe ucenicii săi să se elibereze de patimi prin frica de Dumnezeu, care se arată prin nevoinţă, lacrimi, rugăciune şi post şi i-a îndemnat să se întreacă unii pe alţii în smerenie, păzindu-se de orice judecată şi invidie, ca să ajungă la dragostea lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 8 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Gheorghe Hozevitul pentru limpezirea gândurilor și liniște sufletească

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Gheorghe, părintele nostru.

Roagă-te lui Iisus, Înce­pătorului înţelepciunii, ca la deschiderea gurii mele să-mi dea har, Sfinte Părinte Gheorghe, ca să cânt, eu necântăreţul, pomenirea ta, după vrednicie, cu cântări Dumnezeieşti, bucurându-mă.

Vieţuit-ai pe pământ ca fără de trup, Mare Cuvioase Gheorghe; şi după aceea te-ai adăugat Cetelor celor fără de trup, alcătuind Ziditorului cântări întreit sfinte şi primind luminarea de la Dânsul.

Citeste si EXCLUSIV Părintele Calistrat relatează experienţa tulburătoare trăită în secţia ATI şi demontează fake-news-ul din jurul morţii părintelui Ghelasie/Cum justifică temperamentul vulcanic al Dianei Şoşoacă şi de ce ar vota-o pe Gabriela Firea în fruntea ţării

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă