Calendar ortodox 4 martie 2021. Sfântul Gherasim Tămăduitorul. Rugăciune făcătoare de minuni pentru însănătoşire grabnică

1 lună in urmă 5

Sărbători religioase 4 martie 2021

Ortodoxe: Sfântul Gherasim de la Iordan

Greco-catolice: Sf. cuv. Gherasim de la Iordan

Romano-catolice: Sf. Cazimir, rege *

Calendar ortodox 4 martie 2021. Cine a fost Sfântul Gherasim de la Iordan

Sfântul Gherasim de la Iordan a trăit în secolul al VII-lea. După ce s-a călugărit, s-a retras în pustiul Tebaidei unde a întemeiat un așezământ monahal, prezent și în zilele noastre, scrie crestinortodox.ro. Atât de mult s-a împărtășit de viață dumnezeiască, încât și fiarele sălbatice i se supuneau. Într-o zi, pe când mergea prin pustia Iordanului, a întâlnit un leu fioros care răgea cumplit din cauza că îi intrase în labă un spin. Sfântul Gherasim îi scoate spinul și din acel moment leul nu-l mai părăsește pe Cuvios.

În acel timp, la mănăstire, Părinții aveau un catâr cu ajutorul căruia aduceau apă de la râul Iordan. Cuviosul Gherasim l-a pus pe leu să îl păzească pe catâr. Leul îndeplinea cu bucurie această sarcina. Însă, într-o zi, leul s-a depărtat mult de catâr și a adormit. Câțiva negustori, trecând cu o caravana de cămile pe acolo și văzând catârul singur, l-au luat cu ei. Cuviosul Gherasim, văzând că lipsește de la mănăstire catârul și crezând că leul l-a mâncat, l-a pedepsit ca sarcinile pe care le avea catârul să îi revină acum leului. Leul a ajuns astfel să care zilnic apă pentru mănăstire.

Citeste si Confesiunile preotului care le-a fost alături bolnavilor COVID: „A nega că există o boală precum coronavirusul este o greşeală. Există şi ne afectează”

După o vreme, negustorii s-au întors pe același drum. Și pe când treceau Iordanul, s-au întâlnit cu leul care împlinea lucrul catârului. Negustorii, văzând leul, s-au speriat și au fugit. Leul a luat catârul de frâu și s-a întors la Sfântul Gherasim și cu câteva cămile.

Cuviosul Gherasim s-a bucurat şi pentru că își recuperase catârul, dar mai cu seamă pentru faptul că leul nu a mâncat catarul. Cuviosul Gherasim l-a eliberat pe leu de sarcinile pe care le primise. Cu toate acestea, leul, deși părăsise mănăstirea, venea o dată pe săptămână la Cuviosul Gherasim, plecându-și capul înaintea lui în semn de închinare.

După ce Sfântul Gherasim a trecut la cele veșnice, leul s-a dus la mormântul lui și, răcnind cu putere, a murit.

Citeste si Preotul Dan Damaschin, binefăcătorul sărmanilor: „Copiii nu ştiu de vaccinuri. Ştiu de foame şi de frig”

Calendar ortodox 4 martie 2021. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Gherasim

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Gherasim, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Privind pururea către Dori­rea Cea Nematerialnică a Dom­nului, ai nesocotit firea cea tre­cătoare, părinte cuvioase. Având totdeauna pe Hristos pe limba ta, Părinte Gherasim, ai întărit adevărul cuvintelor tale prin minuni.

Scara faptelor celor bune străbătând-o, înţelepte, te-ai învrednicit de o privire şi mai Tainică. Pentru aceasta ai şi luat har de a vedea mai înainte de vreme cele ce aveau să fie.

Cu sudorile luptelor tale ce­lor Dumnezeieşti ai udat pustiul cel neroditor şi l-ai arătat pur­tător de roadă, aducând cu el pe oameni la Hristos.

Străbătând scara Dumneze­ieştilor virtuţi, te-ai ridicat la Înălţimea Privirii Celei Înţe­legătoare şi ai primit de la Hristos arătările cele curate ale Dumnezeieştilor Taine. Pentru aceasta, purtătorule de Dum­nezeu, pe tine cu dreaptă cre­dinţă te cinstim şi strigăm: Slavă lui Hristos Celui Ce te-a întărit; Slavă Celui Ce te-a în­cununat pe tine; Slavă Celui Ce a săvârşit, prin tine, tuturor tămăduiri.

Amin!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă