Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis. Scurtă rugăciune pentru izbăvirea de patimi

1 lună in urmă 16

Sărbători religioase 31 octombrie 2021

Ortodoxe: Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis

Greco-catolice: DUMINICA 22 dR (a Bogatului nemilostiv). Sf. ap. Stahie, Apelie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis, din cei 70; Sf. m. Epimah

Romano-catolice: † DUMINICA a 31-a de peste an; Sf. Alfons Rodriguez, călug.

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Cine au fost Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis

Sfântul Stahie a fost numit episcop în Bizanț de către Sfântul Apostol Andrei și a zidit o biserică în Arghiropoli, împreună cu Sfântul Andrei, potrivit crestinortodox.ro. Apoi a adunat mulți credincioși cărora le-a vorbit despre mântuire și despre viața trăită în dragoste de Hristos. S-a ostenit 16 ani în acea nevoință pentru mântuirea omenească, apoi s-a ridicat la ceruri.

Amplie și Urban au fost puși episcopi de către același sfânt, Andrei. Amplie a fost episcop în Diospoli, iar Urban a fost episcop în Macedonia. Cei doi L-au propovăduit pe Hristos, iar din acest motiv au fost martirizaţi, primind astfel cununa mucenicilor.

Citeste si Medic invitat la biserică să le vorbească credincioşilor despre beneficiile vaccinării. Preot paroh: „Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu”

Narcis a fost episcop în Atena, Apelie în Ieraclia și Aristobul în Britania, propovăduind Evanghelia lui Hristos, iar după multe osteneli și nevoințe și-au dat fericitele lor suflete în mâinile Domnului.

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Rugăciune către Sfinții Apostoli

Sfinţilor Apostoli, rugaţi pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Pe cei ce cinstesc cu cre­dinţă şi prăznuiesc cu bucurie pomenirea voastră cea sfinţită, de Dumnezeu grăitori­lor, izbăviţi-i de negura patimi­lor şi-i faceţi părtaşi Bucuriei Celei Veşnice.

În tot pământul a ieşit cu adevărat vestea voastră cea înţeleaptă, singuri văzători ai Domnului, Apostoli Măriţi, Sfinţilor Urban cu Amplie şi Aristobul, Apeles şi Narcis, împreună cu Stahie; rugaţi-vă neîncetat Mântuitorului pentru noi.

Citeste si Mesajul unui preot infectat cu covid-19 de pe patul de spital: „Asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă