Calatorii mai usoare catre Machu Picchu, una dintre cele sapte minuni ale lumii

1 lună in urmă 2

Oficialitatile din Peru au anuntat ridicarea obligativitatii de carantinare a turistilor straini care calatoresc in aceasta tara.

Aceasta a fost introdusa la inceputul anului in urma unei noi explozii de cazuri de COVID-19, dar dupa ce in ultimele saptamani, se inregistreaza o scadere a numarului de cazuri, guvernul de la Lima a decis ridicarea obligativitatii carantinei.

Astfel, conform imperatortravel.ro, de la 15 martie 2021, se poate intra in statul sud-american doar pe baza unui test PCR facut cel tarziu cu 72 ore inainte de imbarcarea in avion din punctul de plecare.

De asemenea, a fost ridicata interdictia de zbor spre destinatii a caror zboruri dureaza mai mult de 8 ore - cum ar fi Europa, dar zborurile spre Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia sunt in continuare interzise, iar cetatenii acestor tari nu pot intra in Peru, chiar si daca vin pe o ruta indirecta.

Se asteapta ca in urmatoarele saptamani, sa se renunte si la testul PCR pentru cei cu certificat de vaccinare anti- COVID. De asemenea, s-a renuntat la obligativitatea prezentarii unui test PCR pentru calatorii pe curse aeriene si rutiere interne.
Principala atractie din Peru, Machu Picchu a fost redeschis, dar se accepta doar 40% din numarul maxim de turisti si anume 897 turisti pe zi urmand un protocol strict. Macchu Picchu a fost inchis in ultimul an, exceptand cateva luni in toamna, dar a fost reinchis odata cu aparitia valului 2.

CITESTE SI:

Cum a demonstrat un sofer abuzul Politiei Rutiere la o trecere de cale ferata. Este locul-capcana in care agentii ridica permise pe banda rulantaVesti uriase pentru autostrazile A7 si A8, proiecte din "noua generatie" pregatite de CNAIR: "Intram in linie dreapta"Chef Adrian Pop a murit dupa ce a participat la o petrecere ilegala in circumstante inca neclare. Anuntul facut de un prietenManaria prin care 27 de ziaristi din Botosani au sarit randul la vaccinare. Batranii din centrele de ingrijire au fost lasati pe margineCum au decurs cele trei valuri ale gripei spaniole. 25% din populatia lumii a fost atunci infectata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă