Călătorii gratuite cu trenul în Europa oferite pentru mii de tineri români. Condițiile de înscriere anunțate de Comisia Europenă

1 săptămână in urmă 12

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 15:33

46 citiri

Călătorii gratuite cu trenul în Europa oferite pentru mii de tineri români. Condițiile de înscriere anunțate de Comisia Europenă

60.950 de tineri din UE, dintre care 2.343 români, vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita continentul european, conform rezultatelor ultimei runde de înscrieri pentru DiscoverEU, anunţate joi, 6 ianuarie, de Comisia Europeană.

Candidaţii selecţionaţi vor călători singuri sau în grupuri de până la cinci persoane în intervalul martie 2022 - februarie 2023, pentru o perioadă de până la 30 zile.

În conformitate cu Pactul verde, participanţii vor călători în principal cu trenul, cu unele excepţii pentru a le permite şi celor care locuiesc pe insule să participe.

"Sporirea mobilităţii tinerilor, pe care aceste 60.000 de permise de călătorie o reprezintă, le oferă tinerilor oportunităţi deosebite de a traversa aceste vremuri dificile. 2022 are un început în forţă. Acesta va fi anul tinerilor europeni", a declarat vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas.

Runda de înscrieri din luna octombrie 2021 a fost deschisă tuturor tinerilor europeni născuţi între 1 iulie 2001 şi 31 decembrie 2003.

În mod excepţional, s-au putut înscrie şi tinerii de 19 şi 20 de ani, deoarece rundele lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Dată fiind incertitudinea legată de evoluţia pandemiei, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis mobil de călătorie.

Comisia a lansat iniţiativa DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri din partea Parlamentului European. Aceasta a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027. Începând din iunie 2018, programul a finanţat 130.000 de permise de călătorie. Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2022.

Citeste si:

 libertatea presei, salariu minim garantat, federalizare

Grupul de dezbatere „Democrația europeană, valori și drepturi, statul de drept, securitate” a discutat în weekendul 12-14 noiembrie despre democrație, libertatea mass-mediei și...

Comisia Europeană propune un nou ajutor, de 150 milioane euro, pentru Republica Moldova

Comisia Europeană a adoptat marţi, 4 ianuarie, o propunere privind o nouă operaţiune de asistenţă macrofinanciară (AMF) în valoare de până la 150 milioane euro pentru Republica Moldova....

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă