Călătoria cu autobuzul, cu certificat verde sau test negativ? Ce țară se gândește la această măsură drastică

2 săptămâni in urmă 28

Călătoria cu autobuzul, cu certificat verde sau test negativ? Ce țară se gândește să introducă această măsură pentru cetățenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun.

Țara care dorește să introducă certificatul verde sau testul negativ pentru călătoria cu autobuzul

Este vorba despre Germania, țara care a înregistrat în ultima săptămână un nou record al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Astfel, nemții ar putea fi obligați în curând să prezinte un test negativ, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, ca să călătorească cu mijloacele de transport în comun. Autoritățile din această țară analizează la ora actuală adoptarea unor măsuri drastice, pe fondul unei rate de vaccinare de numai 67%.

În ultima săptămână, Germania a înregistrat un nou record al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Al patrulea val de coronavirus pune în dificultate guvernul pe cale să se formeze, în urma negocierii a trei partide, după alegerile neconcludente din septembrie.

Ieri, social-democraţii de centru-stânga, Verzii şi FDP, pro-business, au anunțat adăugarea de măsuri mai dure la proiectul lor de lege, examinat de Bundestag, ca să facă faţă epidemiei.

Prin urmare, așa-numitele reguli 3G, ce prevăd un test Covid-19 negativ ori dovada recuperării sau vaccinării ar trebui să se aplice transportului public, dar şi la locurile de muncă, potrivit unui document de politică al celor trei părţi. Însă nu este clar deocamdată se vor  aplica prevederile.

De menționat este că propunerea de noi restricţii în Germania s-a produs, după ce guvernul austriac a impus ieri carantinarea persoanelor nevaccinate. Și alte țări europene cer pasagerilor să facă dovada vaccinării sau a testării pentru călătoriile pe distanţe lungi cu transportul public, însă nu este clar dacă alte ţări solicită asta pentru transportul urban.

Joi, Bundestagul urmează să voteze acest proiect de lege, astfel încât el să poată intra în vigoare înainte ca starea de urgență să expire în Germaniei, în 25 noiembrie. De asemenea, acest nou proiect exclude măsuri cum ar fi blocarea şcolilor şi interdicțiile aplicate în timpul valurilor anterioare ale pandemiei. În ce privește rata de vaccinare a Germaniei, ea este de 67%, numărându-se printre cele mai scăzute din Europa de Vest.

Bilanț coronavirus România, 16 noiembrie 2021

Până azi, în România, s-au înregistrat 1.748.568 de cazuri de infectare cu coronavirus. Până azi, 1.598.656 de pacienți au fost declarați vindecați. Până la această dată s-au înregistrat 4.128 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), iar 53.661 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. De precizat este că în intervalul 15.11.2021 (10:00) – 16.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 397 de decese.

The post Călătoria cu autobuzul, cu certificat verde sau test negativ? Ce țară se gândește la această măsură drastică appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă