Câinii președintelui american Joe Biden, dați afară de la Casa Albă, după ce unul dintre ei a atacat un agent de securitate

1 lună in urmă 2


Cei doi câini ai președintelui Joe Biden au fost trimiși la reşedinţa familiei din Wilmington, statul Delaware, după „un incident care a implicat o muşcătură” asupra unui agent de securitate, a anunţat luni, postul CNN, citat de Agerpres.


Major, în vârstă de 3 ani, cel mai tânăr dintre cei doi ciobăneşti germani ai cuplului prezidenţial american, a prezentat „comportamente agresive, lătrând şi atacând personalul şi agenţii de securitate de la Casa Alb”, a notat CNN, citând surse care şi-au păstrat anonimatul.


Joe Biden, cu Major (stânga) și Champ, pe peluza Casei Albe. Foto: Hepta

Sursele nu au precizat dacă, în urma celor întâmplate, a existat o persoană rănită. Însă, incidentul a fost considerat suficient de grav pentru ca Major și Champ să fie trimişi la reşedinţa deţinută de soţii Biden în Wilmington, săptămâna trecută.


Champ, alături de Jill Biden, prima doamnă a SUA. Foto: EPA

Major, adoptat dintr-un adăpost pentru animale de Joe Biden şi soţia lui, Jill, în noiembrie 2018, era primul câine preluat dintr-un adăpost care a locuit apoi la Casa Albă, unde a fost adus după ceremonia de învestitură din luna ianuarie.


Major. Foto: EPA

Presa americană nu a aflat deocamdată când sau dacă cei doi câini ai soţilor Biden vor primi permisiunea de a reveni în reşedinţa oficială a preşedinţilor americani.


Într-un interviu acordat luna trecută, prima doamnă a Statelor Unite se declara îngrijorată de instalarea celor doi câini în noua lor casă din Washington.


„Trebuie să ia ascensorul, cu care nu sunt obişnuiţi, şi trebuie să iasă pe peluza sudică, unde vor fi mulţi oameni care îi vor privi. Acesta este lucrul care mă obsedează: ca toată lumea să se instaleze cu bine şi să stea liniştită”, declara Jill Biden pentru postul NBC.


Foto principal: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă