Câini dresaţi să detecteze "mirosul de Covid" cu o precizie de 94% în Germania

2 luni in urmă 2

O clinică veterinară din Germania a dresat câini astfel încât aceștia să detecteze noul coronavirus în probe de salivă umană. Precizia ar fi de 94%, susțin reprezentanții Universității de Medicină Veterinară din Hanovra.

Câinii sunt dresaţi să adulmece "mirosul de coronavirus" care provine din celulele persoanelor infectate, a declarat medicul veterinar Esther Schalke, notează Reuters, citat de Agerpres.

Filou, un Ciobănesc Belgian în vârstă de 3 ani, şi Joe Cocker, un Cocker Spaniel de 1 an, sunt doi dintre câinii dresaţi la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

"Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau mostre de la pacienţi testaţi pozitiv la COVID-19 şi putem spune că i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%", a declarat Holger Volk, şeful clinicii veterinare.

"Deci câinii chiar pot depista persoanele cu infecţii şi fără infecţii, precum şi pacienţi asimptomatici şi simptomatici cu COVID-19", a adăugat el.

Premierul landului Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra, Stephan Weil, a declarat că a fost impresionat de studiu şi a solicitat teste de fezabilitate înainte de a utiliza astfel de câini pe teren, de exemplu pentru detectarea persoanelor cu COVID-19 care participă la concerte.

"Acum avem nevoie de teste la anumite evenimente", a spus Weil.

Câini care depistează persoane cu Covid, folosiți în Finlanda și Chile

În Finlanda, câini dresaţi pentru a detecta noul coronavirus au început să fie folosiţi pe Aeroportul Helsinki-Vantaa începând din septembrie trecut, în cadrul unui proiect-pilot implementat în paralel cu testările obişnuite folosite pe aeroporturi, mai scrie sursa citată.

Aeroportul internaţional din Santiago de Chile foloseşte, de asemenea, câini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă