Câinele legat de mașină și târât mai mulți kilometri pe o șosea din Mureș a fost salvat de o asociație pentru protecția animalelor. Șoferul s-a ales cu dosar penal

3 săptămâni in urmă 1


Câinele chinuit a fost preluat în viață de o asociație pentru protecția animalelor, Save&Smile. Polițiștii au identificat proprietarul mașinii, aceeași persoană care deține și cățelul, un bărbat de 65 de ani din comuna mureșeană Măgherani, l-au amendat și i-au făcut dosar penal, a informat portalul mureșean ArdealNews.


Scenele cumplite au fost filmate sâmbătă, 27 martie, în jurul orei 14.00, pe o șosea din județul Mureș. Sesizați, polițiștii de la Protecția Mureș au identificat deținătorul animalului și au luat măsurile legale împotriva acestuia.


„În jurul orei 11.00, am fost sesizaţi că, în Măgherani, un câine ar fi legat de un autoturism şi transportat în acest mod. La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor. În urma verificărilor, a fost identificată persoana care ar fi condus autoturismul, respectiv un bărbat de 65 de ani, din Măgherani, acesta fiind şi deţinătorul legal al animalului în cauză”, a precizat IPJ Mureş.


Bărbatul a fost amendat, iar poliţiştii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.


Animalul a fost preluat de Asociația Save&Smile.


„Cățelul este în viață, a fost preluat de asociație și dus la un veterinar. Vom reveni cu un update în ceea ce privește starea lui”, au transmis reprezentanții asociației.


Fac pe această cale un apel adresat celor care sunt martori la acte de cruzime față de animale! Pozați, filmați și sunați la 112!

Anda Mateș, membru fondator asociație pentru protecția animalelor:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă