Câinele de miros a semnalat trei persoane bolnave de COVID pe Aeroportul Sibiu. 22 de călători dintr-un avion au ajuns în carantină

2 luni in urmă 31

Autoritățile responsabile cu activitatea Aeroportului Internațional Sibiu spun că trei pasageri ai zborului Madrid-Sibiu au fost depistați cu SARS-CoV-2 de câinele special antrenat.

"Seara trecută, la zborul W6 3778 Madrid-Sibiu, dintre cei 151 de călători, 22 au fost plasați în carantină si o persoană în izolare.

Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-COv2.

Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP acesta a ieșit pozitiv.

A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la UPU Sibiu, pentru investigații de specialitate și confirmare sau infirmare a bolii.


De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată.

Persoana depistată pozitiv avea cele 2 doze de vaccin făcute.

A doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată a fost testată - rezultatul fiind negativ.

Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieșire din boală, din data din 17.07.2021", se arată într-un comunicat de presă.

Cinci dintre cei șase câini care au fost antrenați de Centrul Chinologic Sibiu pentru a depista infecția cu SARS-CoV-2 au început să activeze din 11 iulie pe Aeroportul Internațional Sibiu, în cadrul unui proiect pilot programat pe durata a 60 de zile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă