Câinele care a ucis ieri un copil de trei ani, în Mangalia, a fost eutanasiat. Rasa din care aparținea patrupedul nu ar fi trebuit lasată în preajma celor mici

3 săptămâni in urmă 27

Câinele unei familii din Mangalia le-a ucis copilul de 3 ani, după ce a sărit asupra lui și l-a mușcat de cap. Micuțul nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor depuse de medicii.

Patrupedul a fost eutanasiat și apoi  preluat de hingheri din gospodăria unde s-a produs tragedia teribilă. Familia băiețelului se pregătește de înmormântare.

Copilul de doar trei ani a fost ucis de câine, după ce bunica a mers la animal să-l hrănescă.

Băiețelul a trecut neobservat pe lângă femeie și s-a îndreptat direct spre animal, iar câinele de rasa Presa Canario a sărit pe acesta și l-a mușcat de cap. Copilul a ajuns în stare foarte gravă la spital, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru el decât să se declare decesul.

În ceea ce privește rasa animalului, Presa Canario, specialiștii spun că au un caracter puternic, dominant de aceea sunt ideali ca și câini de pază. Aceste patrupede au nevoie de stăpâni care să știe să-i domine. Din acest motiv nu se recomandă a fi lăsat singur în compania copiilor, deoarece puterea animalului în combinație cu nepriceperea copiilor poate duce la tragedii.

În cazul în care sunt deținuți se stăpâni nepotriviți, animalul poate să devină foarte periculos. În cazul morții băiețelului s-a deschis un dosar penal și urmează să se stabilească ce se va întâmpla mai departe, relatează Spynews.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă