Câine abandonat în frig de o profesoară de limba română din Bistriţa: "N-am vrut să îl omor"

1 lună in urmă 34

Totul s-ar fi întâmplat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00, în zona RAAL Bistriţa, acolo unde profesoara de limba română din Bistriţa şi un bărbat au ajuns cu un autoturism marca Mercedes.

La un moment dat, bărbatul a oprit maşina, a scos un câine dintr-un sac aflat în maşină şi a aruncat câinele pe drum.

Un tânăr aflat în zonă a reuşit să fotografieze câinele şi maşina, iar apoi a trimis pozele unei prietene care le-a postat pe Facebook.

"Bistrița, la intrare, str. RAAL (Valea Budacului), un domn și o doamnă au oprit mașina (din poză), au scos câinele din sac și l-au abandonat. Pozele îmi sunt trimise de colegul meu și îmi zicea că a rămas acolo speriat. Nu a reușit să facă poze și când l-au scos din sac și l-a abandonat pentru că nu știa ce urmează să arunce pe marginea drumului, însă dacă are cineva posibilitatea să îl adopte cu siguranță e încă acolo", a scris tânăra în mesajul de pe Facebook.

Postarea a avut mii de like-uri şi peste 2000 de distribuiri, astfel că numeroşi oameni cu suflet au mers în zonă pentru a-l găsi pe câine, însă toate căutările au fost în zadar.

Jurnaliştii de la bistriteanul.ro au luat legătură cu profesoara identificată de oameni în postarea de pe Facebook şi au reuşit să afle motivul pentru care a recurs la gestul de a arunca câinele în frig, pe marginea drumului.

"Câinele a ajuns la noi în urmă cu câteva luni. Și am vrut să îl păstrăm. De aceea l-am și luat la noi. Dar a început să mănânce găini și ouă. Și nicicum nu l-am putut dezvăța. Am vrut să-l dăm, și am întrebat încoace și încolo dacă nu vor câinele. Dar când le spuneam că mănâncă ouă și găini, nu-l mai vroia nimeni. Nici nu puteam să-l dau fără să le spun.

Mama m-a tot bătut la cap să scap de el, și nu am vrut să-l omor. Așa că am decis să-l duc în zona aia la RAAL, știind că sunt multe case pe acolo, și sperând că se duce la vreo casă acolo, unde nu este gospodărie, și cineva îl va lua. I-am redat libertatea. Nu m-am gândit că voi fi interpretată ca un criminal. Am înțeles că mai multă lume l-a căutat și nu l-a găsit. Acum ce să mai fac? Nu am vrut să-l omor, de aia l-am dus acolo!", a explicat profesoara pentru bistriteanul.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă