Cadru medical de la UPU Piatra Neamţ, mort după ce a fost vaccinat deşi avea simptome de COVID-19

1 lună in urmă 1

Încă un cadru medical din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a pierdut lupta cu Covid. Este vorba de spre asistentul medical Gheorghe Leca, în vârstă de 64 de ani, din cadrul UPU Piatra-Neamț.

Gheorghe Leca se vaccinase anti COVID-19 pe data de 5 ianuarie în ciuda faptului că, la momentul vaccinării, avea o tuse care ar fi putut fi simptom de infectare cu SARS CoV-2. Deși a menționat acest aspect, medicul de la centrul de vaccinare a dat undă verde pentru imunizare, punând tusea pe seama unei infecții respiratorii de sezon. În 17 ianuarie a fost depistat pozitiv cu coronavirus. A fost internat în Spitalul Județean Neamț, iar în 4 februarie a fost transferat la spitalul din Cluj-Napoca, la cererea familiei, după ce starea i s-a agravat și a fost intubat.

Citeşte şi: Bărbat infectat cu covid, mort din cauza unei supradoze de Paracetamol

Seara trecută, Gheorghe Leca a murit. Plămânii bărbatului erau foarte grav afectati.

„Am pierdurt un coleg și un om deosebit. Îl cunosc de când am intrat în profesie, mi-a fost mentor, când era asistent șef la secția Boli Infecțioase. În UPU a venit din anul 2016 și în toți acești ani nu a avut o zi de concediu de boală, nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme de sănătate. Urma să se pensioneze”, a declarat Gabriela Chitoșca, asistenta șefă a UPU Piatra-Neamț, pentru mesagerulneamt.ro.

Tot miercuri, o infirmieră din secția Chirurgie a Spitalului Județean Neamț, Dana Mihăilescu, în vârstă de 38 de ani, s-a stins, la Iași. Era confirmată infectată cu coronavirus și avea probleme cardiace grave.

Citeşte şi O nouă tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie. Imunizarea dată de vaccin ar putea fi minimă în cazul acesteia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă