Cadrele didactice, incluse în categoria de risc pentru prima tranșă de 3 milioane de vaccinuri antigripal în România

2 months ago 5

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că au fost contractate 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o primă tranşă fiind distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară. El a spus că în categoria de risc privind persoanele care vor fi vaccinate gratuit intră anul acesta şi cadrele didactice, potrivit Agepres.

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat Tătaru la Brăila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc.

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Foto: Ulrike Leone / Pixabay

Read Entire Article
Powered By Seo Tools