Cadourile strânse la Mănăstirea Petru Vodă pentru copiii nevoiaşi, furate înaintea Crăciunului

3 săptămâni in urmă 18

Un bărbat de 37 de ani din comuna Borca a fost prins de polițiștii nemțeni după ce a furat pachetele cu cadouri strânse de maicile de la Mănăstirea Petru Vodă pentru copiii nevoiaşi, în valoare de 6.000 de lei, relatează Agerpres.

Poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului, unde au găsit cadourile furate de la mănăstire. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 90% și restituit lăcașului de cult.

„În baza activităţilor investigative complexe realizate în cauză, s-a reuşit identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un bărbat de 37 de ani, din Borca, care ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, într-o anexă a lăcaşului de cult, de unde ar fi sustras mai multe pachete ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 6.000 lei”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamţ, Ramona Ciofu.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este acum cercetat penal pentru infracţiunea de furt calificat.

În activităţile de depistarea a autorului furtului de la Mănăstirea Petru Vodă au fost angrenaţi şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Neamţ.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă