Cadouri de Crăciun pentru copii. La ce să fii atent când le cumperi și ce să eviți, în funcție de vârsta copilului

3 săptămâni in urmă 22

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 15:56

97 citiri

Au rămas mai puțin de două luni până la Crăciun. Deja, părinții își îndreaptă atenția către cadourile de Crăciun pentru cei mici, iar copiii alcătuiesc listele pentru Moș Crăciun, pe care abia îl așteaptă.

Copiii sunt atrași de cele mai noi, mai colorate și mai amuzante jucării, părinții sunt extrem de atenți să-și drămuiască bugetul astfel încât să le ajungă atât pentru cadouri cât și pentru restul pregătirilor specifice. Tocmai de aceea mulți dintre părinți aleg să cumpere din timp jucăriile pentru cei mici.

Iar luna noiembrie, când te poți bucura de reduceri la orice pas, este cea mai bună perioadă pentru a face acest lucru. Știi însă cum sa alegi cadouri crăciun copii astfel încât cei mici să se bucure în siguranță de ele?

Alege jucării potrivite vârstei

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când cauți idei cadouri Crăciun copii este să te orientezi după jucării adecvate vârstei.

Jucăriile destinate copiilor mici trebuie să fie confecționate in materiale moi, să nu conțină piese mici, pe care aceștia să le poată înghiți și să nu fie confecșionate din materiale tratate chimic sau plastic de proastă calitate, care le poate pune sănătatea în pericol. Nu uita că cei mici au tendința de a băga totul în gură.

Prin urmare, în cazul copiilor de până în 4-6 ani evită jocurile de tip proiectare, dar și pe cele cu magneți, deoarece nu sunt sigure pentru micuți.

Chiar și în cazul jucăriilor mari, trebuie să ai grijă să nu aibă părți care pot fi desfăcute și înghițite.

Citește cu atenție ambalajul sau descrierile de pe site. Acolo trebuie să fie menționată vârsta de la care jucăria dorită este sigură pentru copil.

Evită jucăriile fabricate din materiale toxice

Indiferent de vârsta copilului, este indicat să eviți jucăriile fabricate din materiale toxice. Multe dintre jucării, nu au trecut pe ambalaj materialul din care sunt confecționate. Multe dintre aceste jucării conțin ftalați, care fac ca plasticul să fie mai flexibil și să dureze mai mult, în timp. Pe de alta parte, multe alte jucării, de la păpuși la mașinuțe și altele pot conține substanțe toxice precum cadmiu, plumb, mercur și arsenic.

Ai copii de vârste diferite? Atenție la jucăriile fraților mai mari

Dacă ai copii de vârste diferite, cu o diferență mai mare de un an între ei, este aproape imposibil ca cel mare să nu dețină jucării care pot fi periculoase pentru fratele mai mic. Prin urmare ai grijă ca acestea să fie puse într-un loc în care cel mic să nu ajungă. De asemenea, în timp ce se joacă, fii cu ochii în permanență pe cel mic pentru a nu le duce la gură.

Cele mai bune cadouri de Crăciun pentru copii

Cele mai bune idei cadouri Crăciun sunt jocurile interactive, pe care copiii să le poată juca cu plăcere, dar care să-i ajute să-și dezvolte abilitățile sociale, să-și întărească legăturile cu frații și părinții, dar și puterea de concentrare și atenția.

Alege jocuri de societate adecvate vârstei acestora, ținând cont de indicațiile prezentate anterior.

Dacă nu ai idei cadouri copii mici, poți alege cu încredere seturi de desen (creioane, carioci, acoarele), cărți de colorat și jucării precum cuburi de construcție din lemn sau carton (de dimensiuni mari), păpuși, mașinuțe sau alte jocuri adecvate vârstei.

Citeste si:

 „Sunt în domeniul sănătăţii, avem pe energie”. Care ar fi numele din PSD care ar intra în guvern SURSE

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 4 noiembrie, faptul că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Întrebat dacă ar trebui să revină...

 „Răbdarea noastră privind refacerea coaliţiei are o limită”

Deputatul USR Monica Berescu a declarat joi, 4 noiembrie, că răbdarea USR în privinţa refacerii coaliţiei are o limită, cerând PNL să ia o decizie rapidă şi să aleagă între reforme...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă