"Cad capete" în FIA. Cele două persoane care au "decis" titlul, out! Toto Wolff, întâlnire cu noul șef al forului mondial

1 săptămână in urmă 12

  • Campionatul European de handbal: Spania - Cehia, joi, 19:00, Digi Sport 2

  • Cupa Ligii Angliei: Liverpool - Arsenal, joi, 21:45, Digi Sport 1

"Cad capete" în FIA. Cele două persoane care au decis titlul, out! Toto Wolff, întâlnire cu noul șef al forului mondial

Astfel, Wolff a stabilit o întâlnire cu noul președinte al Federației Mondiale de Automobilism, Mohammed Ben Sulayem, pentru a discuta despre evenimentele de la Marele Premiu din Abu Dhabi.

Potrivit publicației Express, Mercedes a renunțat la apelul pe care intenționa să-l facă pentru rezultatul cursei din Abu Dhabi. Totul după o înțelegere cu FIA, în care s-ar fi decis ca directorul de cursă Michael Masi și directorul tehnic Nikolas Tombazis să fie demiși înainte de sezonul 2022.

Cei de la Mercedes s-au înfuriat după decizia lui Masi, din ultima etapă a sezonului trecut, în care Max Verstappen a devenit campion mondial în fața lui Lewis Hamilton.

  • Mohammed Ben Sulayem e noul președinte al FIA, în locul lui Jean Todt, care va reveni la Ferrari.
  • Lewis Hamilton și Toto Wolff au refuzat invitația de a participa la Gala FIA, în semn de protest față de deciziile luate în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi.

Max Verstappen i-a suflat titlul mondial lui Lewis Hamilton în ultimul tur al ultimei etape. Așa s-a scris istoria

Teoria conspirației sau realitatea pe care nu vrem să o vedem? Află din seria documentar Manipulați sau îndrumați de pe DIGI World, azi de la 21:00!

Max Verstappen este noul campion mondial, după o cursă cu totul și cu totul nebună, care s-a disputat în ultima etapă, la Abu Dhabi. La 24 de ani, pilotul de la Red Bull a intrat în istorie. Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), a terminat pe locul 2.

Totul s-a decis în ultimul tur, însă momentul culminat a avut loc în turul 53, când "mâna destinului" a făcut ca Nicholas Latifi (Williams) să joace un rol crucial, după ce a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, din cauza bucăților de monopost împrăștiate pe pistă.

Pentru că nu sunt permise depășirile pe perioada safety-car-ului, plus că viteza trebuie redusă cu 40 la sută, a fost momentul în care Hamilton a conștientizat că lupta la titlul mondial poate fi dată peste cap, iar reacția sa a spus totul: "E incredibil, frate!"

La decizia lui Masi, steagul galben s-a ridicat în ultimul tur, când Hamilton era lider. Verstappen a profitat imediat de pneurile soft pe care le avea și care aveau aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton, nu a mai așteptat liniile drepte de viteză și l-a depășit pe britanic în virajul 5.

  • Verstappen e primul olandez campion mondial.

VIDEO cu rezumatul ultimei etape din sezonul 2021:

Etichete: formula 1 , lewis hamilton , toto wolff , max verstappen , michael masi

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă