Cabinetul Ciucă merge în Parlament. Nemulțumirea Gabrielei Firea privind poziția unui lider PSD în viitorul guvern

1 săptămână in urmă 21

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 10:06

315 citiri

PSD a anunţat că va prezenta oficial programul de guvernare, marți la ora 18.00, la Parlament.

Componenţa Guvernului condus de Nicolae Ciucă şi programul de guvernare al noii coaliţii PNL-PSD-UDMR vor fi depuse în această zi în Parlament. Urmează stabilirea calendarului audierii miniștrilor propuşi şi votul în plenul reunit al celor două Camere, care va fi cel mai probabil joi.

În cursul dimineţii, social-democraţii se vor reuni într-o altă şedinţă a Consiliului Naţional, pentru a definitiva propunerea de vicepremier PSD şi secretarul general al Guvernului.

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat va valida lista miniştrilor PSD din Cabinetul condus de Nicolae Ciucă. Au mai rămas două restanţe, vicepremierul PSD şi secretarul general al Guvernului. Marcel Ciolacu a anunţat că va lua o decizie, în privinţa celor două nume şi o va anunţa astăzi.

În partid au fost nemulţumiri legate de postul de vicepremier, care ar urma să fie deţinut de Sorin Grindeanu, propus la Ministerul Transporturilor. Gabriela Firea a transmis în partid că nu este mulţumită de ministerul Familiei şi ar dori postul de vicperemier.

Marcel Ciolacu a anunţat, luni seară, că el este cel care va decide cine deţine această funcţie care, în structura Guvernului, aparţine preşedintelui PSD, dar pe care el nu o doreşte. Preşedintele PSD îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Marţi seară, PSD va prezenta, la Parlament, la ora 18.00, programul de guvernare al noului Guvern.

După depunerea listei Guvernului şi a programului de guvernare în Parlament, se va stabili calendarul audierii miniştrilor şi votul din plenul reunit, care va fi joi.

Miniştrii propuşi de PSD:

Ministerul Finanţelor - Adrian Câciu

Ministerul Apărării - Vasile Dîncu

Ministerul Economiei - Marius Humelnicu

Ministerul Tineretului şi Familiei - Gabriela Firea

Ministerul Transporturilor - Sorin Grindeanu

Ministerul Agriculturii - Adrian Chesnoiu

Ministerul Sănătăţii - Alexandru Rafila

Ministerul Muncii - Marius Budăi

Ministerul Culturii - Lucian Romaşcanu

Miniştrii propuşi de PNL:

Ministerul Justiţiei - Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu

Ministerul Energiei- Virgil Popescu

Ministerul de Interne- Lucian Bode

Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu

Ministerul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu

Ministerul Digitalizării - Florin Roman

Ministerul IMM-urilor şi Turismului - Constantin Cadariu

Citeste si:

 „Este pentru prima dată când se face rotativ, poate că nu ne-am gândit nici noi la ultimele detalii, cum se va întâmpla procedural”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat luni, 22 noiembrie, că varianta finală a protocolului coaliţiei de guvernare va include "indicaţii mai precise" privind...

 „Am făcut stagiul militar și am construit o revistă de gândire strategică”

Social-democratul Vasile Dîncu a declarat luni, 22 noiembrie, după stabilirea listei miniștrilor care vor face parte din viitorul guvern, că PNL, PSD și UDMR s-au angajat să pună în aceste...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă