C(i)olacul de salvare. Capcana mortală pentru liderul PSD. Între "trecerea în rezervă" și mărul de AUR otrăvit. Cum va juca?

1 lună in urmă 27

MIERCURI, 27 OCTOMBRIE 2021, 18:17

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Un vot pentru Ciucă? PSD știe că odată instalat, Ciucă va rămâne în funcție până în 2024, pentru că USR nu va mai avea niciun interes să voteze o moțiune de cenzură alături de PSD și de AUR. Prin urmare, când PSD va critica guvernul, PNL și USR vor întreba inocent: dar cine l-a votat? Prin urmare, și PSD va deconta într-o măsură guvernarea Ciucă. Iar colegii de partid care-i cer azi lui Ciolacu să fie responsabil vor fi primii care-l vor acuza de pact cu dușmanul. În pieptul lui Ciolacu - luptător cu rol determinant în războiul politic - va fi înfiptă ca răsplată tinicheaua blatului cu Iohannis. Practic, un vot acum pentru Ciucă va însemna pentru Ciolacu “trecerea în rezervă”. 

Intrarea la guvernare? Se opune Iohannis. Scopul președintelui e să folosească PSD, nu să-l ia partener. În plus, o alianță cu PNL ar scufunda și PSD, asemenea salvatorului care sfârșește înecat. 

Alegeri anticipate? PSD va câștiga, dar va fi o victorie în zadar. Iohannis nu va numi un premier social-democrat, iar singura soluție ca PSD să strângă o majoritate parlamentară ar fi o alianță cu AUR, care ar însemna garanția înfrângerii în 2024. Personal, liderul Marcel Ciolacu ar aduna a doua șansă ratată de a duce PSD la guvernare, prin urmare poziția sa în fruntea partidului ar fi imediat contestată - o doamnă cu domiciliul în Voluntari deja lucrează la discurs. 

Marcel Ciolacu este jucătorul-cheie al crizei politice. Îi va face un cadou lui Iohannis sau îl va forța pe șeful statului să readucă USR la guvernare?

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă