„Bursucul” supărat!

1 lună in urmă 15

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2021, 14:58 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 14:58

Faptul că Universitatea Craiova și CFR Cluj au jucat sâmbătă una după alta ne-a permis să le comparăm mai ușor. Și să tragem concluzia că ele au învins pe merit, deși în maniere diferite. Prima la scor, cealaltă la limită și abia în minutul 90, dar în fața unor adversari care și-au vândut scump pielea. Inclusiv Mioveni, care la un moment dat a izbutit să egaleze la 2.

Amândouă câștigătoarele au prestat un fotbal bun. Au arătat calitate. Dacă Universitatea a fost mai dezinvoltă, mai plină de imaginație, CFR a suferit pentru succes. Repet însă că l-a meritat. Ea a dominat întâlnirea (posesie 67%) și a irosit mai multe ocazii. Între care și două bare.

MVP-ul partidei din Bănie s-a numit Andrei Ivan. Autorul unui „poker”, cu o „dublă” din penalty, cel ce în stagiunile trecute parcă încerca să se dribleze singur, mai și rata uneori cu poarta goală!, a devenit om de bază. Senator de drept. Reghecampf a izbutit să-l disciplineze și să-l facă mai responsabil. 

Și deoarece Ivan a urcat, cu 8 realizări, pe locul 2 în ierarhia golgeterilor, în spatele constănțeanului Betancor (9), e de presupus că Rădoi îl va convoca pentru meciurile cu Islanda (11 noiembrie) și Liechtenstein (14). Poate că-l va și titulariza, n-ar fi de mirare, în condițiile în care Mitriță s-a accidentat în Grecia.

Și totuși, în opinia mea, surpriza plăcută a zilei a constituit-o FC Voluntari. Excelent organizată în defensivă și declanșând câteva contraatacuri tăioase, ea a rezitat până în ultimul minut. Firește, Liviu Ciobotariu, tehnician căruia i s-ar cuveni un plus de atenție, s-a declarat „frustrat” la final. Sentiment de înțeles, mai ales după ce I. Gheorghe a avut o ocazie monumentală.

La rându-i, Dan Petrescu a caracterizat evoluția formației sale ca fiind „cea mai reușită din actualul sezon”. Dar n-a scăpat prilejul de a se lega de presă, acuzând-o c-ar persecuta-o pe CFR! C-ar critica-o cu temă, intenționat și fără motiv. „Bursucul” n-a folosit nume. În schimb, directorul sportiv al „feroviarilor”, Bogdan Mara, s-a referit punctual la GSP!

Înainte de orice, vreau să-l asigur pe Dan Petrescu, desemnat de Gazetă Antrenorul român al anului 2019, că GSP n-are nimic de împărțit cu CFR Cluj. N-a avut, n-are și nici nu va avea. Apoi, asemenea lui Duckadam pe DigiSport, să-i dau dreptate în privința retrogradării lui Denis Ciobotariu, fiul lui Liviu, la formația secundă. Deși, fiind sincer până la capăt, chiar nu știu ce strategie, ce mari secrete, ar fi putut divulga Denis!

Oricum, Petrescu n-a greșit, dimpotrivă, când a refuzat să-l expună pe Ciobotariu jr., la meciul respectiv. Să-l bage, eventual, în gura coechipierilor. Paza bună trece întotdeauna primejdia rea, nu?

Mai departe, nu-i exclus ca pe marginea discuțiilor contradictorii dintre Petrescu și Culio ori Debeljuh, mass-media, deci și GSP, să fi îngroșat nuanțele. Să fi exagerat. Pe de altă parte, să nu uite DP de câte ori CFR a oferit opiniei publice, via presă, subiecte de scandal! Reale, nu inventate. Precum, de pe o listă mai lungă, bătaia dintre juristul clubului, Ioan Ivașcu, fizioterapeuții Boncoi și Pralea, în care au intervenit și bodyguarzii patronului, încăierare din august 2021 în urma căreia Ivașcu a primit 8 zile de spitalizare, iar poliția clujeană a întocmit un dosar penal!

Să nu mi-o ia "Bursucul" în nume de rău, însă imaginile din Gruia cu Șumudică ținut ca un infractor la poarta zăvorâtă a stadionului, intrare păzită de aceiași vajnici bodyguarzi, au făcut înconjurul lumii fotbalului! Și alea au fost dramatizate de presă, scoase și ele din burtă?! Evident că nu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă