Burleanu, anunț despre modificarea regulii U21! Argumentele aduse contestatarilor

1 lună in urmă 1

UEL: Arsenal - Benfica, joi, 19:45, Digi Sport 1

UEL: Milan - Steaua Roșie Belgrad, joi, 22:00, Digi Sport 1

Burleanu, anunț despre modificarea regulii U21! Argumentele aduse contestatarilor

În prezent, echipele sunt obligate să aibă doi jucători U21 pe teren de la începutul meciului, dintre care unul să rămână la final. Mai multe formații "au driblat" această regulă, înlocuind unul dintre tineri după doar câteva minute sau chiar secunde.

În ciuda acestui aspect, președintele FRF a ținut să evidențieze beneficiile regulii U21 și a anunțat că la următoarea ședință de Comitet Executiv va lua o decizie privind posibila modificare a acesteia.

"În ultimul an, în Liga 1 au intrat 30 de milioane de euro, comparativ cu cele 28 de milioane care intră din drepturile TV. 26,3 de milioane reprezintă transferurile lui Man, Mihăilă, Louis Munteanu sau Dima. Nu-l menționăm și pe Alex Mățan, transferul lui încă nu s-a făcut. Trebuie să acceptăm niște reglementări stricte, să le dăm șansa jucătorilor tineri să joace în Liga 1 și să concurăm cu alte campionate din regiune. Polonia, Croația sau Serbia transferă jucători pe sume mult mai mari.

Adrian Mutu și Mirel Rădoi s-au bazat pe 52 de jucători până acum, dintre care doar Andrei Rațiu nu a evoluat în România. Înseamnă că s-a întâmplat ceva bun, cluburile din România au înțeles că trebuie să acorde mai multe șanse jucătorilor tineri. În următoarea ședință de Comitet Executiv vom lua o decizie în privința acestei reguli pentru sezoanele următoare. Vom vedea ce hotărâre vom lua în cazul celui de-al doilea jucător U21", a declarat Burleanu.

FRF ar vrea ca jucătorii U21 să fie cel puțin o repriză pe teren

Răzvan Burleanu a avut, recent, o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor de juniori cu care s-a discutat şi această problemă, iar preşedintele FRF inclină spre varianta cu un fotbalist U21 tot meciul şi celălalt cel puţin 45 de minute. 

Am avut discuții cu reprezentanți FRF, inclusiv cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Au fost peste 40 de președinți de cluburi de juniori. S-au prezentat reușitele și nereușitele. Unul dintre principalele obiective a fost cel cu al doilea jucător U21, să joace cel puțin 45 de minute.

Am zis că ori să rămână doar unul, ori ca al doilea să joace cel puțin 45 de minute. Chiar dacă jucătorul este conștientizat înainte de meci că va juca puțin, el va suferi. Noi am subliniat acest lucru la nivelul ședinței, iar ei au luat act.

Răzvan Burleanu a spus că speră să rezolve acest aspect cu al doilea jucător, adică el să fie cel puțin 45 de minute pe teren”, a declarat la Oltenia TV Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu” Craiova.

LPF a cerut eliminarea regulii U21 din Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea secretarului general Justin Ștefan, consideră că această regulă ar trebui să fie eliminată de FRF din Liga 1 și să rămână doar pentru eșaloanele inferioare.

"Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficiența și nici nu îi putem stabili eficiența decât după un interval destul de lung, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă.

Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri și îi folosesc în meciurile oficiale.

Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Știu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România ești obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel", a spus Justin Ștefan, pentru pagina de Facebook a LPF, în ianuarie.

Vicepreședintele Robert Pongracz propune ca echipele să nu fie obligate să folosească jucători U21, însă cluburile care promovează tineri să fie premiate.

"În alte campionate, nu există o regulă cum avem noi, ci alte metode pentru a forma jucători tineri. Și noi am propus la un moment dat ca cei care folosesc jucătorii să primească un bonus financiar sau ceva care să-i motiveze să facă acest lucru. Ligile din străinătate s-au axat mai mult pe această metodă", a spus și Robert Pongracz.

Etichete: liga 1 , lpf , frf , razvan burleanu , regula u21
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă