Bunurile "exotice" detinute de ministri. Barna si-a cumparat tablou de 8.500 de euro, Nasui are apartament in Paris, iar Turcan are bijuterii de 12.000 de euro

1 lună in urmă 3

Ministrii noului guvern condus de Florin Citu sunt fie mai avuti, fie mai putin avuti, dar cert este ca fiecare se remarca printr-un bun detinut. Lista include o proprietate la Paris sau la Budapesta, o masina de ultima generatie, obiecte de arta, bijuterii in valoare de zeci de mii de euro sau conturi foarte grase in banca.

Ziare.com va propune o trecere in revista a bunurilor exotice detinute de ministrii din guvernul Citu.

Dan Barna

Dan Barna este viceprim-ministru si presedintele partidului USR. Potrivit declaratiei de avere, si-a cumparat un tablou in valoare de 8.500 de euro in 2020. Este vorba despre un "tablou floral cu personaj feminin", al pictorului Gheorghe Fikl, dupa cum noteaza politicianul.

Barna mai detine trei proprietati, un apartament in Bucuresti si doua in Sibiu si declara venituri anuale de aproximativ 162.550 de lei din indemnizatia de parlamentar, de viceprim-ministru si din chirii.

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor este viceprim-ministrul Romaniei si liderul partidului UDMR. Detine tablouri in valoare de 6.000 de euro, obtinute in intervalul 2006-2010, are trei terenuri in Cluj Napoca si doua in Harghita si doua case in Cluj si una in Harghita.

Are venituri anuale de circa 257.547 de lei, fiind vorba despre indemnizatia de deputat si de salariul de la UDMR.

Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, conduce un Mercedes Benz fabricat in 2016, obtinut prin cumparare. Veniturile sale anuale sunt de circa 170.957 de lei ca ministru al Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ca ministru al Afacerilor Interne (fiind vorba despre anul fiscal 2020, an in care a fost la sefia a doua ministere consecutiv).

Claudiu Nasui

Claudiu Nasui este ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului. Are un apartament in Paris, Franta, cumparat in 2007. In plus, conduce un Mercedes fabricat in 2016. Are in banca 18.601 lei, 46.285 de euro si 9.584 de dolari.

Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, se remarca prin terenurile si casele pe care le detine. Mai exact, are nu mai putin de 16 terenuri agricole, forestiere si intravilane in Mehedinti, dar si doua case si un apartament in Mehedinti si un apartament in Bucuresti.


Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, are o colectie impresionanta de bijuterii, care valoreaza 12.000 de euro. Turcan nu mentioneaza intervalul in care le-a dobandit, completand cu "in timp".

Bogdan Gheorghiu

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, are ceasuri de 8.000 de euro, bijuterii de 5.000 de euro si obiecte de arta de 30.000 de euro, dobandite incepand cu anul 1990, dupa cum noteaza in declaratia de avere.

Are aproximativ 80.000 de euro in banca si conduce un Mercedes Benz fabricat in 2011.

Eduard Novak

Carol-Eduard Novak este ministrul Tineretului si Sportului si declara patru apartamente, dintre care unul in Budapesta, cumparat in 2018, celelalte fiind in Miercurea Ciuc. In plus, detine sapte terenuri agricole, forestiere, intravilane sau extravilane, dobandite in intervalul 1996-2016.

Ministrii cu cele mai mari datorii

Daca unii se remarca prin bogatie, altii ies in evidenta prin datoriile pe care le au, fiind vorba de sume cu multe zerouri, imprumutate de la banca sau de la cunostinte.

Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, are o datorie de 300.000, fara sa specific daca este vorba despre lei sau de euro, catre o persoana fizica.

Nicolae Ciuca, ministrul Apararii Nationale, are datorii la banca de 323.000, dar nici el nu completeaza despre ce valuta este vorba in declaratia de avere.

Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, are datorii de 130.000 de lei si de 30.000 de euro, banii fiind luati de la persoane fizice.

Citeste si:

Noile restrictii luate in calcul: Circulatia pana la ora 20. Magazinele se inchid la 18, daca incidenta depaseste 7,5 la mieHarta interactiva a centrelor de vaccinare, in functie de tipul de vaccin. Cum poti vedea locurile disponibile si cat de mare e lista de asteptareCine sunt falsii stomatologi care au traumatizat oameni. Femeia nu are drept de practica, iar sotul sau este absolvent de opt claseCardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumeaVIDEO Golul lui Andrei Ciobanu de la Euro face inconjurul lumii. "Ma bucur ca ii am profesori pe Hagi si pe Mutu"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă