Bunuri de lux confiscate, în Italia, într-un dosar privind o fraudă de 1 miliard de euro cu măşti de protecţie anti-Covid. Detalii UIMITOARE din anchetă

1 lună in urmă 2

Măști de protecție anti-CovidMăști de protecție anti-Covid

Poliţia italiană a confiscat, astăzi, bunuri de lux, inclusiv ceasuri, maşini şi un iaht în valoare de circa 70 de milioane de euro, într-un dosar care implică o fraudă de un miliard de euro cu măşti de protecţie împotriva COVID-19. Din informațiile apărute în media locale din Italia, se pare că afacerea ilegală ar fi fost încheiată în primăvara anului trecut, când Italia se confrunta cu primul val de infectări cu noul coronavirus.

JOI, 18 FEBRUARIE 2021, 13:55

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Vizat este un grup de persoane acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, despre care oamenii legii afirmă că ar fi intermediat contracte între trei companii chineze şi Invitalia, agenţia naţională pentru promovarea investiţiilor şi dezvoltarea întreprinderilor, primind comisioane în valoare de zeci de milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, acordul a implicat 800 de milioane de măşti medicale de tip FFP2 şi FFP3, precum şi măşti chirurgicale în valoare de 1,25 miliarde de euro.

Din informațiile apărute în media locale din Italia, se pare că afacerea ilegală ar fi fost încheiată în primăvara anului trecut, atunci când țara se confrunta cu primul val de infectări cu COVID-19.

Obiectele de lux confiscate în acest dosar erau deţinute de mai multe companii de care aparţineau inculpaţii, relatează Agerpres

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă