Bunica lui Barack Obama a murit luni, la 99 de ani. Mesajul fostului preşedinte al SUA la despărţirea de Mama Sarah

2 luni in urmă 3

Eu și familia mea plângem pierderea bunicii noastre iubite, Ogwel Onyango Obama, cunoscută drept Mama Sarah, sau, cum îi spuneam noi, Dani sau Buni. Născută în prima parte a secolului trecut, în provincia Nyanza, pe malul Lacului Victoria, bunica nu a avut educație formală și, potrivit tradiției tribului, s-a măritat în adolescență cu un bărbat mult mai în vârstă„, a scris Barack Obama pe Facebook.

El a mai povestit că, deși tatăl său nu a fost fiul natural al Mamei Sarah, ea l-a crescut cu aceeași dragoste și datorită ei a mers la școală și a învățat, pentru ca mai apoi să fie admis la o facultate în Statele Unite.

Citeşte şi Michelle Obama, dezvăluiri despre problemele conjugale din timpul mariajului: „Am vrut să-l împing pe Barack pe fereastră”

Potrivit CNN, Mama Sarah a muncit ca bucătăreasă pentru misionarii britanici în Kenya. În 2008, când Obama a fost ales prima oară președinte SUA, bunica lui nu avea televizor.

Bunica lui Barack Obama a devenit celebră pentru eforturile ei a-i ajuta pe copiii din Kenya să capete educație. „Moartea Mamei Sarah este o lovitură grea pentru națiunea noastră. Am pierdut o femeie puternică, virtuoasă”, a arătat Uhuru Kenyatta, președintele Kenyey, într-o declarație.

Citeşte şi Jill Biden, impresionată de tradiţiile româneşti. Cine este opincarul care a cucerit-o pe Prima Doamnă a Americii

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă