Bundesbank avertizează că economia germană se va contracta probabil pentru o perioadă „prelungită”: „Semnele unei recesiuni se înmulțesc”

1 săptămână in urmă 20

Banca centrală germană a declarat luni că este din ce în ce mai probabil ca cea mai mare economie a Europei să se restrângă pentru o perioadă „prelungită”, deoarece Rusia a redus livrările de energie către continent, relatează The Guardian.

În raportul său lunar, Bundesbank a declarat că „semnele unei recesiuni pentru economia germană se înmulțesc.”

De asemenea, a avertizat asupra unui „declin extins și prelungit al producției economice”.

Probabila prăbușire s-a datorat în primul rând „constrângerilor din partea ofertei”, și anume reducerea livrărilor de energie în urma invaziei rusești în Ucraina, transmite Agenția France-Presse.

Moscova a redus drastic livrările de gaze către Europa și a ținut închis gazoductul Nord Stream de la sfârșitul lunii august, punând presiune asupra economiei germane.

Înainte de izbucnirea războiului, Germania era foarte dependentă de importurile de energie din Rusia, 55% din gazul său provenind din Rusia.

Economia ar urma probabil să se reducă „ușor” în al treilea trimestru al anului, a declarat Bundesbank, înainte de o scădere „marcantă” în ultimele trei luni din 2022 și la începutul lui 2023.

Oprirea furnizării de gaz rusesc a însemnat că situația privind piețele de gaz este „foarte tensionată”, a spus aceasta.

Germania ar putea „evita raționalizarea formală” a combustibilului, dar reducerile necesare ale consumului vor determina companiile să limiteze sau să întrerupă producția, a prezis banca centrală.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă