Bulgaria schimbă regulile de intrare în țară. Persoanele vaccinate au nevoie și de un test PCR negativ

1 săptămână in urmă 23

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 07:46

136 citiri

Bulgaria schimbă regulile de intrare în țară. Persoanele vaccinate au nevoie și de un test PCR negativ

Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrarea în ţară, împreună cu un certificat pentru Covid-19 valabil, începând de vineri, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters.

Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Bulgaria a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron de la Anul Nou. Miercuri, a raportat o creştere bruscă a noilor infecţii la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi mai devreme.

Conform regulilor actualizate, călătorii din ţările UE care se află pe lista zonei roşii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică şi călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista zonei roşii a Bulgariei sunt ţări care au raportat peste 500 de infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică îngrijorări.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada şi Australia pe lista sa de zone roşii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste ţări.

Austria, Ungaria, Luxemburg şi România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roşii a Bulgariei.

Citeste si:

Pandemia de coronavirus face ravagii în fotbalul european. Și președintele Barcelonei a fost testat pozitiv

Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a fost testat pozitiv cu Covid-19, a anunţat, marţi seară, clubul catalan. Laporta a fost prezent luni la prezentarea oficială a lui Ferran Torres,...

Franța. Persoanele care fac COVID, dar sunt vaccinate cu schema completă, stau doar șapte zile în carantină. Ce se întâmplă după un test negativ

Regulile de izolare a persoanelor pozitive la COVID-19 şi a contactelor acestora vor fi relaxate cu începere de luni în Franţa pentru cei cu o schemă completă de vaccinare cu scopul de a...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă