Bulgaria, introdusă pe lista țărilor din zona galbenă, pentru care se impun test COVID și carantină la intrarea în România

1 lună in urmă 3


52 de țări și teritorii se află în „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate vineri, 5 martie, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.


Faț de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Portugalia, Elveția, Georgia, Irlanda, Belarus, Panama, Argentina, Columbia, Gibraltar, Sint Maarten, Guernsey, Insulele Falkland și Saint Vincent.


Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Austria se află în continuare pe lista galbenă.

Nou intrată este vecina Bulgaria, care a impus, la rândul ei, test COVID negativ la intrarea în țară - până la luarea acestei măsuri, era una din destinațiile de vacanță favorite ale Românilor.


Marea Britanie și Africa de Sud sunt pe listă din cauza faptului că noile tulpini de coronavirus mai contagioase provin din aceste state.
Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.


Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.


De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei vaccinați inclusiv cu doza a doua (rapelul), copiii sub 3 ani și persoanele care au avut COVID.


Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile


Foto: Mediafax


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă