Bulgaria înăsprește condițiile de intrare în țară pentru a limita răspândirea Covid

1 săptămână in urmă 11

Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ înainte de intrare, împreună cu un certificat COVID valabil, începând de vineri, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății de la Sofia, citat de Reuters.

Măsura are ca scop limitarea răspândirii noii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Țara balcanică a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron după Anul Nou. Miercuri, a raportat o creștere bruscă a noilor infecții la peste 6.200 de la aproximativ 1.900 cu o zi mai devreme.

Conform regulilor actualizate, călătorii din țările UE care se află pe lista zonei roșii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică și călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista zonei roșii a Bulgariei sunt țări care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire puternică a unei variante Covid care provoacă îngrijorare, precum e cazul Delta sau Omicron.

Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roșii a Bulgariei, dar lista poate suferi modificări în funție de evoluția pandemiei. De exemplu, România a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor în această săptămână, creștere care poate duce la zona roșie dacă se menține.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista sa de zone roșii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste țări.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă