Bulgaria, în prag de COLAPS sanitar: Țara vecină a activat Mecanismul de protecţie civilă al UE. Ce presupune

3 săptămâni in urmă 30

Bulgaria Bulgaria

Situație DRAMATICĂ în Bulgaria generată de pandemia de coronavirus. Vecina României a activat, marţi, Mecanismul de protecţie civilă al UE, prin care a cerut ajutor pentru a face faţă valului agresiv al pandemiei.

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 22:47

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Informația a fost confirmată, astăzi, de un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Oficialul a precizat că executivul comunitar se ocupă în prezent de soluţionarea acestei solicitări, menționând că guvernul de la Sofia a cerut concentratoare de oxigen, ventilatoare şi paturi pentru unităţile de ATI, relatează Agerpres.

Comisia Europeană verifică în prezent cu statele membre care dintre ele pot contribui la asistenţa destinată Bulgariei şi disponibilitatea stocurilor comune.

Ministerul Sănătăţii bulgar a transmis că sistemul sanitar al acestei țări face faţă deocamdată situaţiei şi încă nu este nevoie de echipamente suplimentare, dar activarea mecanismului european de protecţie civilă va furniza resurse suplimentare în efortul de combatere a pandemiei.

Cu numai 24% din populaţia adultă vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, Bulgaria are cea mai redusă rată a vaccinării în rândul statelor UE.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă