Bulgaria dă vouchere de 10 euro pentru a încuraja vaccinările anti-COVID

1 lună in urmă 21

Bulgaria oferă un voucher pentru alimente în valoare de 20 de leva, aproximativ 10 euro, persoanelor care se vaccinează împotriva coronavirusului. Măsura îşi propune să impulsioneze campania de vaccinare care stagnează, informează Agerpres, care citează dpa.

Voucherele pentru alimente în valoare de 20 de leva, 10 euro, sunt valabile începând de vineri în supermarketurile unui mare lanţ de distribuţie. Dozele de vaccin le vor fi administrate doritorilor în faţa acestor supermarketuri din Sofia, Plovdiv, Varna şi Burgas, a transmis postul de televiziune Nova.

Bulgaria se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce priveşte rata de vaccinare. Mulţi bulgari au prejudecăţi faţă de vaccinuri, alimentate şi de zvonurile care circulă pe internet.

La sfârşitul lunii august, şefa Comisiei Europene anunţa că 70% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi anti-COVID. În estul UE, Bulgaria şi-a vaccinat complet doar o cincime din populaţia sa adultă, iar România, aproximativ 30% dintre adulţi.

România va acorda celor vaccinați cu schema completă o alocație individuală de hrană în valoare de 100 de lei, conform ordonanţei aprobate de Executiv la sfârşitul lunii august.

Tot vineri, lucrători din domeniul HORECA au protestat la Plovdiv faţă de restricţiile legate de varianta Delta, care vor intra în vigoare marţi. Postul bTV a relatat că demonstranţii au blocat pentru scurt timp străzile din centrul oraşului Plovdiv.

Un protest similar a blocat temporar autostrada E-79 spre Grecia, în sud-vestul Bulgariei. Un protest naţional al acestei industrii este anunţat pentru săptămâna viitoare la Sofia.

În Bulgaria, numărul de infectări cu coronavirus este în creştere, iar sistemul medical se află deja sub o ‘presiune serioasă’, a declarat vineri un responsabil din sănătate, Stoicio Kazarov. Aproape 4.000 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi pentru tratament, într-o ţară cu 6,9 milioane de locuitori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă