Bulgaria cere test PCR negativ românilor, nu mai vechi de 72 de ore, chiar dacă au certificat verde sau dacă au trecut prin boală în ultimele 6 luni

4 săptămâni in urmă 18

Odată cu intrarea României în zona roșie, pe fondul exploziei de cazuri COVID, Bulgaria cere un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, cetățenilor români, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală, potrivit MAE. Cei care nu au un certificat verde care atestă vaccinarea, pot prezenta doar testul PCR, însă vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile.

Măsura nu se aplică însă celor care fac dovada faptului că doar tranzitează țara ci doar celor care au ca destinație finală Bulgaria.

De asemenea, sunt exceptați de la regulă copiii cu vârsta de până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internațional de persoane, șoferii de camion, piloții de avion care efectuează zboruri internaționale, dar și studenții străini care învață în Bulgaria. Lista completă a categoriilor exceptate de la prezentarea documentelor poate fi consultată pe site-ul MAE.

„În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria.”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Din 4 noiembrie, Bulgaria a impus o serie de restricții pe teritoriul țării. Barurile și restaurantele se închid la ora 23.00, iar în interiorul acestora trebuiesc respectate măsurile de distanțare. Totodată, muzeele, galeriile de artă, cinematografele, teatrele și sălile de sport au fost închise.

În ceea ce privește evenimentele precum nunțile, botezurile și petrecereile private, acestea sunt posibile cu participarea a maxim 15 persoane în spațiu închis și cu 30 de persoane în spațiu deschis.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă