Bulgaria așteaptă turiști români pentru a salva sezonul de vară

2 săptămâni in urmă 11


Ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, și-a exprimat speranța ca turiștii români și bulgari să aleagă în această vară stațiunile de pe litoralul bulgăresc în dauna celor din străinătate, potrivit Agerpres.


„Sperăm că în această vară compatrioţii noştri vor prefera din nou staţiunile şi locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanţelor externe", a afirmat Nikolova la deschiderea celui de-al 14 Forum turistic al Mării Negre, care are deviza: „Repornirea turismului - noi speranţe".


Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei. 


„Totuşi, datorită campaniei de vaccinare, este momentul să repornim acest sector", a declarat Nikolova.


Oficialul a insistat că principala țintă pentru atragerea de turiști pe litoralul bulgăresc sunt cei din țările vecine.


„În acest scop, unele din campaniile noastre cheie de marketing au ca obiectiv ţările vecine şi pieţele noastre prioritare. Ne confruntăm cu un sezon de vară plin de provocări, dar importanţa regiunii Mării Negre pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în Bulgaria este imensă", a afirmat ministrul Turismului.


Oficialul şi-a exprimat speranţa că dezvoltarea unui turism competitiv în Bulgaria este legat de regiunea Mării Negre, care combină vacanţele cu oportunitatea explorării patrimoniului cultural şi istoric al ţării. De asemenea, a apreciat Nikolova, măsurile adoptate la momentul potrivit vor atrage mai mulţi oameni la hoteluri şi restaurantele din Bulgaria.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă