Bulgaria: Aproape toți liderii țării au intrat în carantină după ce președintele parlamentului a fost testat pozitiv

1 săptămână in urmă 13

Premierul, președintele și mai mulți miniștri de rang înalt din Bulgaria au intrat în autoizolare după ce un participant la o reuniune de securitate la care au participat a fost testat pozitiv la coronavirus, a declarat marți un oficial din domeniul sănătății.

Inspectorul șef din sănătate, Angel Kunchev, a spus că toți participanții la Consiliul consultativ de securitate națională de luni erau sănătoși, dar că vor rămâne în autoizolare după ce președintele Parlamentului, Nikola Minchev, a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Alături de premierul Kiril Petkov și de președintele Rumen Radev, la reuniune au participat miniștrii de interne, de apărare și de finanțe, precum și un ministru adjunct de externe și membri de rang înalt ai principalelor partide politice.

"Primul ministru va fi în carantină, așa cum prevăd regulile", a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.

Petkov își va continua activitatea de la distanță, în timp ce atribuțiile sale care necesită prezență vor fi preluate de vicepremierul Kalina Konstantinova, a precizat guvernul într-un comunicat.

Bulgaria a înregistrat în ultimele zile o creștere a numărului de infecții cu coronavirus, în condițiile în care varianta Omicron s-a răspândit în cea mai puțin vaccinată țară din Uniunea Europeană.

Marți, țara de la sud de Dunăre, ce are 7 milioane de locuitori, a raportat 6.761 de cazuri noi și peste 800 de persoane au fost transportate la spital.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă