Bulgaria a înregistrat în iulie o creștere de 125% a numărului de turiști pe coasta sudică a Mării Negre. Românii, cei mai numeroși străini

2 luni in urmă 51

Bulgaria a înregistrat o creștere de 125% a numărului de turiști în iulie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată reprezentanții din turism de pe coasta de sud a Mării Negre, citați de Rador.

Potrivit Camerei de Turism din Burgas, cei mai numeroși sunt turiștii bulgari, români și ucraineni.

În același timp, zborurile charter au scăzut cu 62% față de 2019, anul anterior pandemiei. Președintele Camerei Regionale de Turism din Burgas și președinte al asociației, Ivan Ivanov, a anunțat unde vin majoritatea turiștilor străini cu zboruri charter. „Este vorba aici de Austria, Belgia, Danemarca, Republica Cehă, Germania, Irlanda, Olanda și parțial Polonia.”

Deoarece turismul de masă a fost înlocuit de vacanțe de familie, majoritatea turiștilor ajung cu mașina. O problemă serioasă este insuficiența locurilor de parcare în stațiuni, a spus Veselin Nalbantov, hotelier din Sunny Beach. „Toate locurile, private și publice, străzi, alei, grădini, totul este plin de mașini, ceea ce este cam neplăcut”, arată acesta.

Sectorul precizează că luna iulie a fost una de succes pentru turismul de pe coasta de sud a Mării Negre în Bulgaria și se așteaptă la o creștere a turiștilor și în august.

Traducerea Rador: Mirela Petrescu / Sursa Foto: https://hoteluri-bulgaria.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă