Bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale intră joi la votul final în plenul reunit

3 săptămâni in urmă 18

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 07:16

106 citiri

Bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale intră joi la votul final în plenul reunit

Plenul reunit al Parlamentului va finaliza joi, 23 decembrie, discuţiile pe marginea proiectului bugetului de stat şi celui al asigurărilor sociale de stat pe 2022, urmând să dea votul final.

Miercuri, 22 decembrie, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au aprobat proiectul Legii bugetului de stat şi pe cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

Ulterior, parlamentarii au dezbătut pe articole, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, bugetul pe anul viitor.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament.

Comisiile de buget-finanţe au finalizat, miercuri, rapoartele la cele două proiecte, după dezbateri de aproximativ 15 ore, pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri.

Au fost acceptate câteva amendamente faţă de forma iniţială a proiectului bugetului de stat, printre altele şi majorarea bugetului Camerei Deputaţilor.

În plenul Parlamentului, prim-ministrul Nicolae Ciucă declara că bugetul pentru 2022 este unul responsabil, echilibrat şi realist.

"Avem în faţă un buget echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia pe termen mediu şi lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană.

România are o viziune responsabilă de politici fiscale şi bugetare, o strategie de consolidare fiscală graduală, care să potenţeze şi să menţină creşterea economică la un nivel de peste 4-5% pe orizontul de referinţă, fiind conştientă că trebuie să utilizeze toate pârghiile pentru a pregăti economia în eventualitatea unor şocuri viitoare", a spus premierul.

Citeste si:

Acuzații de corupție la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Bugetul, fraudat cu 1,8 milioane de lei

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a depus la DNA o plângere privind prejudicierea bugetului de stat cu peste 1,8 milioane de lei. Instituția a...

Medicul care a acordat peste 11.000 de servicii medicale fictive, plasat sub control judiciar

Medicul pediatru acuzat de o serie de infracţiuni economice după ce ar fi întocmit documente false conform cărora ar fi acordat peste 11.200 de servicii medicale care i-au fost ulterior...

Digi24.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă