Bugetul de stat pe 2021 a fost votat de Parlament în forma inițiată de Guvern

1 lună in urmă 1


Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, 2 martie, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021, cu 234 de voturi "pentru" şi 170 de voturi "împotrivă".


„Cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi contra, Legea bugetului de stat a fost adoptată”, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cel care a fost și președintele ședinței.


Proiectul de buget pe 2021 a trecut în forma prezentată de Guvern, fără să fie adoptate amendamente.Prim ministrul Florin Cîțu a declarat, după votul din plen, că „bugetul demontează minciunile socialiştilor de la PSD”.


„Au spus tot, în afară de adevăratul motiv: că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Acesta a fost singurul argument. În rest, vor ţipa tot anul. În rest minciuni, minciuni şi iar minciuni”, a mai declarat premierul Florin Cîțu, conform news.ro.


Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a aprobat pe 22 februarie proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ. Proiectul a fost trimis, o zi mai târziu, Parlamentului, spre dezbatere și aprobare.


Pe 27 februarie, comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat un raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021, cu 25 de voturi „pentru” şi 16 voturi „împotrivă”.


Conform documentului de 43 de pagini, „bugetul de stat se stabilește la venituri în sumă de 173.700,8 milioane de lei, iar la cheltuieli în sumă de 326.407,2 milioane de lei credite de angajament și în sumă de 261.050,5 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349,7 milioane de lei”.


Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit ieri, 1 martie, în şedinţă comună, pentru dezbateri în plen, iar astăzi, 2 martie, a fost dat votul final.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă