Bugetul 2021. ASTĂZI - Cea mai lungă zi de dezbateri din Parlament pe banii țării. Cine dă raportul în comisiile de specialitate

1 lună in urmă 2

banibani

Comisiile parlamentare de buget-finanţe continuă vineri, cu întârziere, dezbaterile asupra proiectului legii bugetului de stat pe 2021. Este a doua zi de dezbateri și cea mai lungă, ultima programare fiind târziu în noapte. Joi au fost aprobate mai multe articole din proiect şi au fost avizate favorabil bugetelor unor ordonatori principali de credit, printre care SIE, SRI, SPP, STS, Ministerului Energiei, Ministerului Afacerilor Interne, Administraţiei Prezidenţiale, Senatului şi Camerei Deputaţilor. Avize favorabile au primit și Sănătatea și Educația. Nu a fost acceptat niciun amendament la dezbaterile de joi, așa cum au anunțat și cei din Coaliția de guvernare. Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru acest an, Guvernul și-a propus un deficit de 7,16% din PIB și o creștere economică de 4,3%. 

VINERI, 26 FEBRUARIE 2021, 10:31

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Discuțiile continuă astăzi, cu o întârziere. Dezbaterile erau programate să înceapă la ora 10.00 în comisiile reunite de buget finanțe.  Vineri sunt programate dezbateri la bugetele mai multor ministere, printre care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Justiţiei.

Ultima programare de vineri pentru dezbaterea bugetului este după miezul nopții, la ora 00.15.

Toate bugetele ordonatorilor principali de credite au primit joi avize favorabile în comisiile de specialitate. Joi au fost mai multe tensiuni între reprezentanții Puterii și Opoziției pe tema bugetelor ministerelor.

Bugetul de stat 2021, avizat FAVORABIL în toate comisiile! Cum s-au împărțit banii publici

La proiectul legii bugetului de stat au fost depuse 3.169 de amendamente.

Conform calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, dezbaterile pe Bugetul pentru 2021 din comisiile pentru buget, finanțe ar urma să dureze până sâmbătă, la ora 14.00. Tot până atunci trebuie elaborate și rapoartele asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021. La începutul săptămânii viitoare, luni, 1 martie, rapoartele comisiilor pentru buget urmează să fie depuse la ora 10.00, după care este programată ședinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care au loc dezbaterile pe buget, de laa ora 16.00 până la finalizare. Votul final pe Bugetul 2021 este programat pentru marți, 2 martie.

Bugetul pe anul 2021

Potrivit proiectului Guvernului, dezbătut în Parlament, bugetul de stat a fost stabilit la venituri de 174,102 de miliarde de lei, cheltuieli de 318,456 de miliarde de lei credite de angajament şi de 261,451 de miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349,7 milioane de lei.

Proiectul de buget este configurat pentru o creştere economică de 4,3 % în acest an, cu un vârf în anul 2023 de 5% şi un ritm mediu anual de 4,9% pe întreg orizontul 2022-2024, mai mare comparativ cu cea estimată a fi înregistrată la nivelul ţărilor UE  - de 4,2% la nivelul zonei euro şi 4,1% pe total UE, estimată pentru anul 2021, conform prognozei de toamnă a UE.

TOATE documentele privind Bugetul 2021 care vor fi supuse dezbaterii în Parlament AICI.

Proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2021

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă