Buget de stat 2021. Florin Cîţu anunţă primele tăieri de anul viitor

1 month ago 20

Buget de stat 2021. Ministrul de Finanţe Florin Cîtu a anunţat că în prezent lucrează la proiectul de buget de stat pentru 2021 şi că pregăteşte tăieri.

„Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin:
– tăierea cu un procent SEMNIFICATIV a subvenției pentru partidele politice și în 2021. În 2020, deși an electoral, am tăiat subvenția pentru partidele politice cu 30%”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul PNL a avut şi un atac la adresa preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, căruia i-a transmis că economiile la buget nu se fac prin”pseudo-demisii din Parlamentul României.

„Marcel Ciolacu, așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României”, a scris Florin Cîţu.

Buget de stat 2021. Florin Cîţu anunţă că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate

Florin Cîţu anunţă că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, iar programul de lucru nu va fi redus. Ministrul Finanţelor a explicat că „astfel de măsuri accentuează criza economică”.

„Opinia noastră a fost foarte clară, la începutul anului. Am anunţat că, într-un an cu criză economică, în care economia are o contracţie de 4,2 la sută, o criză economică provocată de o criză de sănătate, am reuşit să avem încasări la bugetul de stat, mai mari decât în 2019, când economia creştea cu peste 4 la sută şi după ce am eliminat taxele. Nu luăm astfel de măsuri, din contră. S-a demonstrat şi în 2008 – 2009 că astfel de măsuri accentuează criza economică şi efectele revenirii se amână pe o perioadă mai lungă”, a explicat Florin Cîţu, conform News.ro.

Declaraţia lui Florin Cîţu vine după ce economistul-şef al BNR a sugerat că Guvernul ar trebui să reducă salariile bugetarilor şi să diminueze programul de lucru la patru zile pe săptămână.

Read Entire Article

Powered By Seo Tools