Bucureștiul, pe locul 1 în Europa la costurile cu sănătatea cauzate de poluarea aerului. Fiecare bucureștean pierde anual 3.000 de euro din cauza poluării

4 luni in urmă 15

​România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul european cel mai afectat de costurile cauzate de poluarea aerului. Fiecare locuitor al capitalei pierde anual, în medie, 3.004 euro din cauza poluării, arată studiul "Impactul poluării aerului asupra costurilor pentru sănătate în România", publicat de Alianța Europeană pentru Sănătate Publică și Observatorul Român de Sănătate.


Alături de Bulgaria și Polonia, orașele românești înregistrează costuri sociale cu sănătatea în valoare de 8-10% din totalul veniturilor câștigate.

Costurile sociale includ cheltuielile directe cu îngrijirea sănătății, dar și cele indirecte, cauzate de scăderea speranței de viață din cauza poluării aerului.

București, Timișoara și Brașov sunt cele mai afectate orașe din România, în ceea ce privește pierderile pe cap de locuitor datorate impactului poluării asupra sănătății.

De asemenea, București, Brașov și Cluj au fost, în anul 2018, în top 5 cele mai poluate orașe europene pentru emisiile de NO2, poluare cauzată în special de mașinile vechi alimentate cu motorină.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă